SRL punct de lucru la terți

Cei cu SRL care au autorizate coduri CAEN la terți și lucrează efectiv remote de acasă? Este ceva la ce trebuie sa trag atenția?

De exemplu, daca folosesc internet/utilități personale, trebuie cumva de scris pe firma?

Adică să zicem azi lucrez de acasă, efectiv SRL-ul va folosi electricitatea persoanei fizice. Mâine mă mut și lucrez din McDonald’s, folosesc priza de acolo s.a.m.d. Trebuie să-mi fac griji sa decontez toate aceste activități?

Contabilul ar trebui sa-ti raspunda la asemenea intrebari, ci nu niste oarecare de pe un forum de programatori. Iti spun asta pentru binele tau. :slight_smile:

Totusi, daca vrei un raspuns de la un oarecare, n-am vazut sa-i intereseze de unde lucrezi si pe al cui curent electric.
Evident, e strict ceea ce am experimentat eu over the years. Altcineva poate a avut alte experiente.

De asta zic ca este recomandat sa intrebi contabilul, ca sa primesti un raspuns in conformitate legea.

3 Likes

Nu ești obligat să decontezi nimic dacă nu plătești cu cardul firmei. Poți, dar iți faci probleme, în special la SRL că trebuie declarat la primarie sediul social și plătești mult mai mult impozit. La terți precum McDonalds ai avea probeme cu decontarea fiindcă nu porți cumpăra mâncare cu cardul firmei.( poți dar nu zilnic și trebuie declarat ca protocol/intalnire cu clienții)

Poți in schimb deconta un abonament la un spațiu de coworking, chirie spatiu comercial si utilitățile aferente…

Problemele de genul nu țin neapărat de contabil ci de un avocat. Contabilul o să iti spună că da desigur decontează toate cheltuielile cu facturi (de unde faci rost de o factura la curent/internet pe SRL?) - e mult mai scump de obicei , dar doar un avocat te va avertiza de destinația imobilului (spațiu comercial/de locuit)

Un mod simplu de a “deconta” cheltuielile lunare e să ceri chirie pe sediu social, dar va fi taxat in declarația unică.

2 Likes

ca să nu te încurci cu astfel de lucruri, cel mai simplu ar fi să plătești din contul firmei strict ce ai nevoie pentru firmă și utilitățile din resurse personale. ulterior, îți poți recupera cheltuielile fie acordându-ți un salariu, fie din dividende.

2 Likes