Startup products "Made in Romania"

kickstarter
startup
made-in-romania

(Teodor Tite) #1

Nu am văzut niciun thread unde să ne mai lăudăm și noi! cu ce produse/soluții - cu adevărat interesante/inovatoare - se mai fac și prin România noastă (răs)calatogată ca 99,(9)% outsource-istă.
Profit de ocazie să popularizez și un produs (consider) interesant al unui startup apropiat de mine în oraș:

Câteva detalii suplimentare, de după culise (cu o mică doză de partizanat):

 • toată partea software, precum și tot design-ul hardware provin - în totalitate - din proiectare și dezvoltare autohtonă (deși nu este un startup pur românesc, sediile din US și din China se rezumă la front management, respectiv hardware manufacturing)
 • software-ul cuprinde pe lângă partea embedded și o parte de algoritmi deep learning, customizați tot aici
  => nu doar folosit niște librării, cum fac unele firme care trâmbițează că “fac machine learning”
 • merită menționat/subliniat că, în timp ce toată industria se grăbește a strămuta totul posibil în cloud, produsul urmărește o abordare inversă (motivată de privacy, autonomie baterie și conexiune fluctuantă)
  => cu excepția procesării părții de face recognition (care până la următorul firmware update încă rulează în cloud) întreaga procesare software a fost “coborâtă” să ruleze pe un SoC dezvoltat parțial în România
 • dacă sunteți curioși puteți trage și un ochi peste concurența de la granzii Google/Nest, Amazon, etc. ce au de oferit, precum și peste abonamentele aferente care vin “la pachet” cu dogma cloud-first
 • revizia actuală (aproape de mass production) a fost realizat de o echipă de ~15 oameni în < 1 an

Disclaimer: N-am niciun interes la mijloc și nu sunt implicat în niciun fel, doar am avut colegi de servici care acum lucrează la acest produs și mi s-a părut o realizare respectabilă, care merită distribuită. Consider că orice feedback/sugestii/întrebări ar fi utile/binevenite și - în ca vor exista - mă voi strădui să le transmit mai departe.


Mi-am amintit, căutat si găsit pe forum încă un produs interesant numit TypingDNA, dintr-o postare mai veche:


(Ionuț Staicu) #2

(Adi Chirilov) #3

Buna,
@teotite fain produsul, bafta multa echipei.

Legat de AppSeed, la baza facem automation si momentan activam pe doua nise:

 • pentru home useri dam site-uri (vezi WebsiteMarket) aici concuram cu Wp & Wix
 • pentru dezvoltatori, dam tool-uri, codded web apps.

Btw, o sa fim pe la IMMW - 3/4.oct
Cheers! - Adi


(cosmos) #5

Hey, be well - Un start up pe care l-am vazut la DevTalks.

Visage Cloud - recunoastere faciala folosind ML and more. Am vorbit cu fondatorul tot la DevTalks. Fondator Bogdan Bocse


(Gabriel Horatiu Petchesi) #6

SVGator SVG animation creator ( @bokordani )


(Kilo Grammer) #7

@teotite Bravo companiei, si succes.

Poate domnii aia miniștri și toată gașca aia de consilieri, secretari, subsecretari, din ministerul Economiei sau Telecomunicației ar trebui sa aibă un portal dedicat la o lista de firme care au reușit ceva notabil.
Îmi închipui un spot video in care, fara sa dea numele companiilor, oameni din companii povestesc despre ce au realizat. De exemplu in acest caz, ar descrie camera si ce face, inca o data, fara a da nume concrete, ca sa nu para ca e reclama. Ar putea fi spot-uri scurte de 3-5 min cu fiecare companie/produs, cu subtitrare in toate limbile importante are Terrei. Orice firma ar putea sa apara in acest portal, cu propriile spot-uri. Ar fi o chestiune doar de a face un portabl banal cu spot-urile video hostuie pe Youtube. Dar… de sa faca domnii aia ceva, cand mai bine sa nu faca. Pai nu!?


(Adi Chirilov) #8

@teotite TypingDNA (daca la ei te referi) sunt departe, au stat si in YCombinator cateva luni.
E interesant de aflat daca au implementat pentru vreun corporate client …

Cheers!
Adi -