Statul vrea software: 2 miliarde de euro pentru digitalizare

Salut @peacemaker,

Uite ce este. O sa te rog sa nu mai trollezi pe forum, sa deturnezi discutii si altele. Cat despre politica de pe aici, stim toti cum este. Nu mai este nevoie sa trantim raspunsuri despre ea pe un un forum de programatori. Poate ca asta este una din probleme. Ne plangem pe grupuri de Facebook cat de naspa este Romania, politicienii etc. si prea putin ne implicam in viata societatii in care traim. Acum macar este mai bine fata de acum 10 ani.

PNRR-ul este un program al UE care cuprinde mai multe arii cum ar fi sanatate, eduicatie, justiei, energie etc. Romania este una din tarile care le-a acoperit pe toate. Mai cam toate miniisterele au fost implicate.


Acest lucru a fost observat si apreciat de Comisia UE. De asemenea este public. Tot. Toate componentele. Din ce stiu, nu toate tarile membre l-au facut public. Planul este disponibil pe site-ul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Este o poza pe care dai click si il poti descarca. A fost prezentat si in sedinta de guvern. Programul in sine plus toate componentele si ariile. Este o arhiva de vreo 70 mb. Ai toate detaliile acolo.

Eu sunt membru pe acest forum de vreo 5 ani si intreventiile mele sunt in zona de dev si related pentru ca si numele acestui forum este DevForum. Un motiv pentru care am creat cafeneaua sunt si discutiile care nu au treaba cu specificul forumului. Ca in anumite thread-uri degenereaza, este alta treaba.

Iar ca sa revenim la subiect, primul post zice de digitalizare si alte intrebari existentiale ale lui Red. Poate o sa isi raspunda singur la ele candva. Si acest subiect este tratat in PNRR. Din punctul meu de vedere, trebuia facut acum ceva timp. Nu sa ma bucur in 2021 ca pot plati cu telefonul la metrou, dar asta este o alta discutie. Sau ca nu mai este nevoie sa merg la ghiseu sa imi pot plati taxele online fara sa mai stau pe la cozi. Se poate si mai bine.

Soarta celor 19,317,984 este decisa de cei care sunt la putere(indiferent de partid), nu de o singua persoana. Cum si tu la locul tau de munca ai partea ta de responsabbilitate(ca poate nu le faci pe toate) si eu au partea lor. Fiecare minister are aria sa cu tot ce este nevoie (politici, control). Si am vazut cu totii ce se intampla cand dau chix.

Ca nu dau cu subsemnatul, este tot la fel, o alta discutie si ne putem indinde la infinit. De aia este important sa fie transparenta.
Avem alt guvern, alt parlament. Au timp 4 ani sa faca ce au promis. De aia poate este important sa mai mergem si pe la vot.

Nu ai primit de la mine niciun flag. Dar ma duce cu gandul ca l-ai primit pe buna dreptate.

DevForum este un loc unde se poartă discuții civilizate. Adresează-te cu respect tuturor membrilor, indiferent de nivelul de pregătire, limbajul de programare folosit, etnie, religie, sex sau orice altceva ar putea genera discriminări, polemici sau supărări, atât în public cât și în mesajele private.

Încearcă să ataci idei, nu persoane. Evită porecle, atacurile ad hominem sau răspunsurile impulsive .

Iar faptul ca distribuit o postare a presedintei comisiei este irelevant si este un argument de 2 bani adus de tine in discutie.

Multumesc

10 Likes