Stie cineva o sursa buna de informatii pentru structuri de date si diagrame? Despre cum se concep diagramele OOP as fi interesat

internet
(Damian Florescu) #1

Orice resurse. Carti, clipuri, cursuri. Caut sa inteleg mai bine algoritmi si structuri de date iar materialele pe care le-am gasit nu sunt rea satisfacatoare. Daca stiti ceva exercitii de algoritmi si structuri de date in javascript sau python va rog lasati un mesaj :sunny:

0 Likes

(Adrian) #2

Asta e ‘standard’ pe algoritmi: https://mitpress.mit.edu/books/introduction-algorithms

2 Likes

(Damian Florescu) #3

Multumesc! Am si luat-o.

0 Likes

(Adrian) #4

Vezi ca e pe structuri de date si algoritmi, nu o sa gasesti pe acolo diagrame de care probabil cauti tu. Si nu e in javascript & python, e teorie, cu ceva pseudocod.

0 Likes

(George Calianu) #5

Daca ma intrebi pe mine cred ca cel mai bine la structuri de date si algoritmi e sa incepi cu limbajul C iar apoi sa treci la limbaje dinamice :roll_eyes:

0 Likes

(Damian Florescu) #6

Am remarcat dar merge in paralel asa orientativ cu JS. As avea nevoie si de ceva care sa ma invete cum sa fac diagrame pentru OOP

0 Likes

(Damian Florescu) #7

Lucrez cu Angular si am nevoie de ceva teoretic sa inteleg mai bine.

0 Likes

(Adrian) #8

Mie diagramele (gen UML) mi se par o pierdere de vreme, asa ca nu prea recomand nimic :slight_smile:

1 Like

(Damian Florescu) #9

Sunt o pierdere de vreme dar se cer la interviuri.

1 Like

(Adrian) #10

Nu e chiar asa de greu sa le inveti in asa fel incat sa poti sa le ‘desenezi’ daca e nevoie sau sa le intelegi pe cele facute de sado-masochisti. Nu trebuie exagerat, insa.

2 Likes

(George Calianu) #11

La modul generaral mie imi plac diagramele, pot sa te ajute in arhitectura aplicatiilor, structuri de date, in networking, in baze de date,… iar dar daca si generezi ceva din model pot fi si mai folositoare. Fara legatura cu OOP dar ca idee eu mai folosesc Mysql Workbench pentru modelare si apoi din model construiesc/modific baza de date.

3 Likes