Logitech G413 keyboard offers mechanical switches on a budget - $90 poentru o tastatură mecanică cu butoane Romer-G. Butoane oarecum comparabile cu Cherry MX Red, dar cu o distanță mai mică de apăsare. „On a budget” e doar un mod de a spune că au același preț ca toate celelalte tastaturi mecanice (exemplu de tastatură mecanică on a budget ar fi ăsta)
in us doar se “swipe” cardul si iti ia banii
fara sa introduci pinul
orice card, chiar si ale noastre romanesti
dureaza cateva zile sa te vindeci de uluiala, dar anormal e sa iti ceara pinul
Eu am impresia că PIN-ul este ceva pus să fie acolo, pentru confortul utilizatorilor, nicidecum pentru securitate (la fel cum și cu „număratul” banilor din ATM).
Ceva imi spune ca daca cumperi doar prin swipe fara sa introduci pin-ul este mai sigur - cel putin din punctul de vedere daca cineva incearca sa-ti cloneze, fure cardul:
prin swipe cardul ramane tot timpul la tine in mana
nu dispare “sub tejghea” unde este trivial ca un angajat sa-l mai scaneze odata prin ceva sau sa-i faca o poza
also la MegaReclamaAscunsa si in alte cateva magazine - swipe functioneaza si la noi fara probleme.[quote=“iamntz, post:4, topic:4850”]
Eu am impresia că PIN-ul este ceva pus să fie acolo
[/quote]
Pentru ATMs nu este pus de forma acolo.
P.S. fratelui meu i-au clonat cardul - si dupa ce am luat la rand toate posibilitatile - cel mai probabil a fost clonat de catre un angajat cand a cumparat ceva