Știrile zilei - 6 aprilie 2017

WhatsApp will launch its first digital payments service in India - WhatsApp este mai popular decât Facebook în India, prin urmare au decis să bage posibilitatea de a plăti cu acest serviciu. Încă nu se știe ce, dar planul e bun :smiley:

Twitter launches a ‘lite’ mobile web app that’s optimized for emerging markets - It is essentially a data-optimized version of the regular Twitter service that, the company said, loads fast and will work well on limited internet connections.

Apple Signs Two-Year Deal With Samsung For 92 Million OLED iPhone Panels - Apart from a 5.2-inch edge-to-edge display, the redesigned “10th anniversary” iPhone is thought to feature a glass body, some form of wireless charging, no Home button, and a premium price tag.

Only a small number of Windows phones will get the Windows 10 Creators Update - până acum 13 dispozitive. Au făcut aceeași porcărioară ca la Windows 7-> Windows 8, când (probabil?) au schimbat arhitectura atât de mult încât dispozitivele nu mai erau compatibile.

Driverless vehicles start first public passenger tests in London - Să sperăm că nu se supără skynet mașina pe pasageri…

The importance of trust and integrity in a VPN provider (and how MySafeVPN blew it) - TL;DR: MySafeVPN este shady din toate punctele de vedere. Nu e vorba strict de acest serviciu ci atitudinea unui furnizor față de (potențialii) clienți.

Western Digital unveils its first portable SSD. 100$ pentru 256GB, 200$ pentru 512GB, respectiv 400$ pentru 1TB. Chiar există oameni care așteptă viteză de la un disc extern, nu spațiu? De exemplu, găsești varianta clasică (cu HDD de 4TB) cu 710 lei la PCG și cu 700 lei la Emag. În aceste condiții e greu de justificat raportul preț/Gb.

Microsoft releases Windows 10 Creators Update – here’s how to get it. Instalat aseară, nimic vizibil.

9 Likes

Banuiesc ca la un dispozitiv de stocare portabil e destul de important sa nu crape daca il scapi pe jos :slight_smile:

2 Likes

Și asta e adevărat. Dar un hdd oprit este destul de sigur pentru căzături/lovituri serioase. Oricum, există și probelma recuperării datelor în cazul accidentelor: în cazul unui SSD ai șanse destul de mici să recuperezi ceva.

Un SSD consumă mult mai puțin, nu face zgomot, poate fi mult mai mic, nu se încălzeşte ca hdd-ul când copiezi mult, poate cădea de la etajul 4 fără probleme, șansele să distrugi integratele în sine e foarte mică, are criptare mai bună nativă. (Un hdd devine de 2-ori mai încet cu criptare efectivă)

Viteza iarăși contează, dacă ai bani de ce să stai o zi să copiezi 500 gb de filmări sau o bază de date unui client.

Probabil nu știi nici de faptul că multe ssd-uri au un program de erase care 100% șterge tot instant, cu un hdd de 4Tb stai o zi să îți șteargă datele și nici așa nu e 100% sigur. Se mai pot face și șmecherii cu firmware-ul în linux dacă ai date ultrasecrete.