Stup - un loc al micilor întreprinzători deschis de Banca Transilvania

Banca Transilvania deschide Stup în București, un loc unde poți înființa o firma, găsești servicii, trainingurj și suport pentru firme noi sau existente.

Descriere și poze la Banca Transilvania și partenerii lansează Stup - Blogul Hosterion

Banca Transilvania care e blocata cu aplicatiile la sfarsitul anilor '90 si au cea mai proasta experienta de interactiune cu clientii? Ar putea incepe prin oferi suport si aplicatii functionale pentru clientii existenti in loc sa urmareasca fluturi pe pereti

1 Like

ce legatura are una cu alta?

Au facut redesign recent la BT24 web si la aplicatia de mobil. Mi se pare ca sunt super decente acum ambele.

1 Like

Aplicația de la BT bloca browser-ul Opera. Plus că în aia veche nu puteai da copy-paste la parole, dar parola tot trebuia să aibă caractere mari, mici, cifre, simboluri speciale și să aibă cel puțin 16 caractere.

Foarte distractiv când deținătorul contului are 80 de ani.

1 Like

Am utilizat BT timp pe firma de vreo 15 ani. Funny but true: In 2008 ca sa ai internet banking BT vinea cineva de la ei personal si iti copia manual pe laptop o aplicatie fara installer si care functiona pe baza de Internet Explorer. Acum in 2022 intr-adevar aplicatia de mobil are aspect modern, insa tot mai are probleme la nivel de best practices/ UI/UX. De exemplu mie mi se pare normal ca atunci cand ascunzi by default caracterele parolei sa oferi musai si posibilitatea de a le vedea - acel buton de switching sub forma de ochi inchis/deschis. Iar procedura de activare a aplicatiei mobile este cam insuficient explicata, chiar si pentru mine, care nu-s chiar noob.
Dar da, initiativa asta e una buna.

2 Likes

Ce firme sa deschida cand sunt praf la orice inseamna banca lor?

e chestie de credibilitate. cum sa inveti pe cineva chestii la care nici tu nu te pricepi?

2 Likes

I beg to differ. Mi se pare ca aplicatia BT24 web au dat-o de gard rau de tot, doar ca sa arate intr-un stil mai modern.
Aplicatia veche era mult mai functionala. Acum toata informatia e labartata si nu mai incape pe un ecran. Tranzactiile se gasesc mult mai greu (din cate am vazut, tranzactiile cu cardul nu mai sunt vizibile in tranzactii, doar in extrasele de cont).

Ce-i drept eu nici n-am prea folosit versiunea web. Desi cand am folosit ultima data mi se incarcau la infinit niste rapoarte de tranzactii (pe vreo 10 luni).

Exact.

Și eu am folosit BT când mi-am pornit firmulița în 2008. Never again.Știu că poate, poate s-au mai modernizat, dar mentalitatea aia comunistă de patron din anii 90 e peste tot. Efectiv așa se comportau cu mine ca și cum îmi făceau o favoare oricând aveam nevoie de ceva. Și mereu aveam nevoie pentru că nu automatizau nimic, că salariile erau mici.

Când am plecat de-acolo cu tot mi-a zis tipa aia pe un ton așa superior: o să reveniți înapoi, o să vedeți. Dap, au trecut aproape 15 ani și nu, dacă nu sunt nevoit, nu revin :slight_smile:

Și mai e o problemă aici cu hub-urile de genul ăsta. E o schemă clasică: adună acolo oameni cu idei, pe care oamenii cu bani de investit să le fure și să le implementeze. Nu vreau s-o dau în bălării conspiraționiste, dar e la modă.

Sau poate fi doar un funnel pentru clienți noi care să lucreze cu ei partea bancară, habar n-am.

1 Like

De finanțare se ocupa doar BTMic, un IFN al BT care dă credite până în 40k €. Iar BT e cea mai mare bancă din România. Au ei destule de făcut în domeniul lor și nu e deloc contextul unde cineva stă să “fure” idei.

In rest, partenerii sunt firme mici, ca noi. Am eu idei mult mai multe decât timp, nu mai caut altele. De la noi poți primi sau cumpăra hosting și domenii, nu cerem planul de afaceri. :slight_smile:

Nu trebuie să îți dai planul de afaceri cuiva, decât probabil la un credit, ca la orice bancă de la care ceri credit.

Și eu am avut destule nemulțumiri cu BT și mai am pe alocuri (am impresia că Back in browser, tot nu merge in BT24; NeoBT crapa direct la lansare pe Android, acum văd că merge). Am mai dat și o tură pe la alte bănci și am văzut și alte probleme, de multe ori mai mari. Sunt ok acum cu BT. Depinde fiecare ce are nevoie.

1 Like

Nici nu cred ca ideea in sine este problema, ci executia ei :slight_smile:


Nu ma pronunt la aplicatii. Ca Revolut nu este nici una (ma refer la aplicatie - cel putin pe ios), iar de ing - no comment. Si asta ca si client normal - nu pfa sau srl

Cea mai mare si cea mai slaba, au ramas undeva in anul 2003 cu infrastructura si aplicatiile. Daca pun un ux modern peste aplicatia lor de internet banking care este precum o masina in flacari ce se indreapta spre un perete cu 150 km/h fara frane nu o fac mai functionala sau usor de utilizat

1 Like

Eu am renunțat la BT de mult, e singura bancă la care stai în picioare în fața agentului la ghișeu.

E și scump, au noroc cu BT24, care permite transfer relativ ușor de bani.

Au marketing fain dar din pacate aplicatia ptr. deschis cont online nu functioneaza in toate cazurile. :confused: Chiar e clunky (daca-i dai un refresh poti sa o completezi dar iti da eroare la submit, trebuie sa dai back and forward).