Sugestii career switch pentru Mid Full Stack Dev

Salut,

Lucrez de aproape 3 ani ca full stack dev cu focus principal pe C#, experienta mea de lucru include multe schimbari de frameworks, iar la lucru sunt considerat ca Mid Software Developer.

Experienta mea:

  • Primul job: 1 an si 2 luni: ASP .NET MVC 5 si RazorPages cu Kendo UI
  • Al doilea job: 10 luni Xamarin Forms, ASP.NET Core, NuGet Packaging, Azure Pipelines development
  • Al treilea job: lucrez aici de 8 luni, iar in prima luna am facut Angular cu Asp. Net Core, dupa a urmat vreo 4 luni de lucru cu ASP .Net MVC si DevExpress, iar dupa din nou s-a schimbat proiectul si am lucrat cu Xamarin Forms si MvvmCross, iar acum din nou mi s-a schimbat proiectul si sunt nevoit sa fac fullstack pe asp.net mvc si AngularJS.

Problema este ca de ceva timp simt ca incep sa imi urasc jobul si intregul process in care trebuie sa ma apuc sa invat tot timul alte framework-uri si tot felul de stiluri de arhitecturi si sa stau sa studiez ore in siri ca sa imi pot face treaba la lucru, in afara programului ca sa pot livra cum se cere.

Asa ca am conisderat ca as vrea o schimbare sunt realist ca poate alte joburi nu se vor plati la fel, nu vor avea atatea beneficii… ceea ce ma intereseaza pe mine este sa fac un carrer switch unde sa pot aplica ceva din cunostinele acumulate si sa nu mai lucrez in stilul acesta in care constant simt ca nu stiu absolut nimic si imi pun intrebari existentiale… asa ca va rog daca ati auzit, sau cunoasteti persoane care au facut aceasta schimbare sunt curios spre ce anume au mers.

Va multumesc!

Nu prea cred ca vreo companie vrea sa auda ca nu esti dispus sa inveti chestii noi si nici nu prea e normal sa nu inveti chestii noi. Problema acolo e faptu ca trebuie sa faci asta inafara programului doar ca sa faci fata la job, trebuie sa gasesti un loc unde daca te pun pe ceva ce nu ai facut se stie ca va exista un ramp-up time pana cand inveti.

De fapt, ai discutat vreodata asta la firma?

1 Like

Cred că toți am trecut pe acolo cu întrebările existențiale. Cu 3 ani de experiență permite-mi să mă îndoiesc că ai fi mid, dar să zicem.
Teoretic, nu ar trebui să înveți în afara programului de lucru decât poate dacă pierzi nejustificat de mult timp pe ceva anume.
Full stack nu e lucru ușor, mai ales dacă pornești așa de la începutul carierei. Eu sunt backend care tinde către full stack pentru că m-am jucat cu front-end din liceu și îmi place UX de principiu.
Dacă ești hotărât să faci schimbarea, îți recomand python, Ruby… Faci ușor trecerea de la C sharp. Sau front-end, depinde ce-ți place.

1 Like

la ultimul job, in 8 luni ai lucrat pe 4 proiecte cu 4 stiluri diferite?!?! nu pare cel mai bun mediu de invatare :unamused:

.Net Core (cred ca de la v3 sau 5 si-a recapatat denumirea de asp.net si Angular 2+ (nu asp.net mvc si angularjs care sunt invechite) sunt tehnologii cautate, daca iti plac, poti merge cu ele. Se gasesc suficiente pozitii full stack. Restul, mie-mi par prea nisate (mediu microsoft) si fara sa ofere satisfactie prea mare :grin:

1 Like

daca esti mid cu 3 ani, cu 20 ce o sa fii, titulurile astea sunt aruncate prea usor, vezi “senior” dev la 24-25, cu niste figuri in cap, pe mine ma enerveaza ca vad dev cu tituluri mai mari pt ca au jucat the coreporate game, ma suna pe skype ca nu stiu sa rezolve nu stiu ce problema.

cat despre carrer switch, sincer eu ti-as recomanda, in IT pe la 50 ani, te gandesti la un exit, daca nu mai devreme, in alte domenii la varsta aia esti esti cel mai productiv.

1 Like

N-am discutat inca, planuiesc sa discut cu managerul meu direct despre aceasta problema fiind deja incep am probleme cu task-urile pe care le-am primit… acest proiect cu angujarJs si asp .net are sute de clase si este foarte complex… deja am lun task estimat la 3 ore si stau de 2 zile pe el incercand sa imi dau seama ce mai exact si unde trebuie facut…

Sigur nu sunt Mid si nici Full Stack nu ma cred a fi, chiar daca asa am lucrat pana acum…asa sunt cei din corporate cand nu gasesc oameni pentru proiectele lor. Eu ma gandeam la ceva job ce nu are legatura cu programmarea directa, nu sa schimb limbajul…Oricum multumesc pentru sfat!

Dap, cam asa se lucreaza aici unde am jobul, am fost pus pe proiecte pentru ca am avut putina experienta cu ele si asa au considerat cei din management chiar daca se lucreaza Agile si clientii vor ieri sa fie gata proiectele :))

Legat de titlul este exact cum spui tu… si la faza cu skype asa am facut si eu de foarte multe ori :)) la chestii simple :)) probabil cand am fost angajat din disperare pentru ca nu se gaseau oameni pentru proiectele la care am fost asignat si au promis clientiilor ca vor avea mi s-a dat acest titlu…

Cum ar fi?

Task estimat la 3 ore? Cine l-a estimat? In general task-urile sunt estimate in zile, decat daca nu vorbim de minor adjustments.

Daca esti nou pe un proiect si cu tehnologii relativ noi pt tine, n-ar trebui sa fie cazul de asa ceva, decat daca nu lucrezi pe o “plantatie”, caz in care mi-as cauta de lucru in locul tau.

2 Likes

io am mai zis o si o mai repet: faceti va instalatori daca codu da foc la creier si veti fi mai castigati. atat financiar cat si social. dar voi nu, batman batman!

asa se intampla cand pr ul e mai puternic decat realitatea propriu zisa. suntem oameni, deci putem fi pacaliti usor de miraje, iar creierul nostru nu poate lucra in regim de multitasking.

e cool sa lucrezi la birou ca sa dai bine pe story uri in instagram si n postarile de pe linkedin sau in cercurile de cunoscuti, dar daca nu duci stresul si flexibitatea atunci nu ti distruge viata. poti deveni instalator sanitar.

2 Likes

Angajez instalator. Cerinte: scrum si lucru remote.

3 Likes

alti devi, colegii noi de proiect de ai mei :))

Project manager poate :slight_smile:

Vezi la estimari si sa intrebi in fiecare zi devii daca au facut ceva :troll: