Syneto: Cautam Senior Backend Developer

Tip colaborare: full time
Locatie: remote sau on site, la alegere, biroul este in Timisoara
Experienta necesara: 5+ ani in programare OOP, preferabil Python. Cunostine solide de SOLID principles, design patterns, clean architecture. Experienta de lucru cu Kubernetes si Docker.
Avantaje, dar nu sunt necesare: NodeJS, TypeScript, GraphQL, gRPC, REST.
Responsabilitati: Dezvoltare backend pentru o platforma cloud cu aproximativ 10 microservicii. Produs propriu Syneto ce deserveste end-userii companiei si diverse departamente ale companiei (ex. operations, support, etc). Aceasta pozitie are si o componenta de technical leadership in proportie de 30-50% in functie de experienta si atributii de scrum master.
Avantaje: Salar competitiv, echipa de lucru ce aplica si promoveaza standarde inalte fata de alte companii, oportunitatea de a invata si ocazia sa lucrati unde lucrez si eu si sa fim colegi.
Modalitati de contact: prin mesaj direct aici pe forum catre mine.

6 Likes

Technical leadership in cazul unui senior este perfect justificat a fi solicitat.

Atributii de scrum master constand in facilitarea standupului ori a altor asemenea ceremonii consuma 0 timp. Mai ales ca persoana oricum participa la acele sedinte. Doar in corporatii exista scrum master dedicat, si nu aduce cine stie ce valoare adaugata.

4 Likes

Nici măcar în corporații, am făcut prin rotație. Scrum masterul n-are atribuții de lider, ajută echipa să vadă dacă reușește să facă ce a promis sau nu, plus ceremoniile care se pot face în foarte multe moduri. În mod ideal chiar n-are dreptul să intervină în echipă.

La outsourcing apare un rol de project manager/scrum master/delivery manager care e urât. Multe rapoarte, discuții cu clientul, motivat echipa…

Asta e mentalitate de 2 Lei, nu ne trebuie Scrum Master, nu vrem PM, nu angajam QA ca avem seniorul minune care le face pe toate.

Si eu vad tot 3 roluri.

Si atunci oare de ce FAANG nu au (in general) astea? Ai discutat cu vreun recruiter la firmele de genul asta si nu ti-au pus din intamplare intrebarea cum iti testezi codul? ca mie mi-a fost pusa de mai multi si asta pentru ca sunt sanse mari sa nu ai QA acolo si se asteapta sa faci asta (bine). Ma rog, nici scrum nu prea fac cei din big tech.

Sa nu fiu complet off-topic, sunt curios ce inseamna salariu competitiv, vad asta peste tot si nu prea-mi dau seama, competitiv comparativ cu? intreb pentru ca stiu ca piata salariilor are un range maricel in domeniul asta; asadar competitiv cu amazon/adobe/google etc. sau? competitiv cu cei care platesc cel mai bine remote din UE/global? competitiv fata de firmele mai mici/putin cunoscute local?

vezi 3 roluri cand angajezi 3 noobi la 600 - 2000 euro brut pe luna, sau pui un om competent si ii dai 5000, cifrele sunt ca exemplu.

Ai cautat inainte sa faci afirmatia asta? Au si TPM si QA.

Scrum Master au doar companiile care folosesc Scrum.

Acest subiect a fost închis automat după 30 de zile de la primul răspuns. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.