Te pregătești 6 luni și poți câștiga 1.000 de euro lunar. Expert în resurse

Ce ușor este pentru unii…Cumperi o carte , înveți 6-7 luni și te angajezi cu 1000 eur…

2 Likes

M-am uitat pe sărite, mi-au sărit în ochi astea:

  1. Observ că 1000€ este pragul psihologic; dacă ai ajuns la salariul ăsta gata, ești un fel de Mesia.
  2. Nu ai nevoie de facultate dar firmele se deschid lângă facultăți.
  3. Altu’ care face totul să pară atât de ușor (oare pregătește vreun curs? wink wink) uitând că toți atehnicii au o caracteristică dubios de comună: le lipsesc modelele mentale necesare în IT (indiferent că-i vorba de rețele, programare sau imprimante)
4 Likes

Acum 5-6 ani cu 1000 de euro era un an la Automatica si Calculatoare UPB. In cele mai multe cazuri sunt iluzii. Daca te angajezi la o companie romaneasca mai mult de 3500, 4000 de lei nu iei. Asta ca si proaspat absolvent. Am lucrat pe 2000 de lei asta in caz ca se intreaba cineva.

1000 de euro este totusi un salariu mic pentru o corporatie. :slight_smile:

2 Likes

după șase luni de învățat la modul serios, te angajează oricine.

Din discutiile pe care le-am avut anul acesta fie cu recruiteri, fie cu juniori la inceput de drum, juniorii nu sunt asa cautati si e bataie destul de mare pe locuri, gen 70 de candidati la un internship unde erau 5 locuri. La seniori e invers, dar senior nici Linus Torvalds nu a ajuns in sase luni.

2 Likes

La seniori la corporatii ai interviu in 3 pasi care poata sa dureze 3 luni si pana esti confirmat de toti se inchide pozitia ca n-au gasit om in trimestrul in care a fost alocat bugetul.

Acum ~4 ani mie mi-a fost foarte greu sa gasesc un loc de munca decent in Cluj-Napoca fara experienta in spate si nu eram paralel cu programarea, adica nu m-am reprofilat din chelner, am stat zilnic 8-10 ore in fata calculatorului de dinainte de liceu, am avut proiecte mari si mici, am fost la facultate. Acum cred ca sunt de vreo 2-3 ori mai multi oameni cu pandemia care vor sa lucreze in IT. Salariul de incepator nu a fost mare, dar a fost ok fiindca explicit doar am invatat.

Nu ai ce sa faci cu juniori care nu sunt deja buni la programare (ma refer la intuitie), remote nu prea poti sa vezi ce fac, iar la birou inca nu ne-am intors si posibil doar cei care n-au alternative se vor intoarce.

1 Like

Din pacate asa e. Cumnata mea acuma a facut un internship remote. A fost crunt. Toata ziua de la 9 la 6 era in call, fie cu ceilalti interni, fie cu supervisorii lor. Si pauzele de baie erau programate…

Ah, George Butunoiu, acest troll modern si romantic.

Desi tot ceea ce zice este corect dpdv tehnic, ii place sa exagereze(sau sa super simplifice multe meserii si sa le ridice in slavi pe alea unde recruteaza el) si ii place sa porneasca flame wars. La fel face si pe linkedin, cei care il urmaresc ii cunosc stilul. Nu doar IT-ul este in colimatorul lui. Are probleme cam cu toate sectoarele si meseriile, señor Butunoiu. Doar HR-ul dumnealui este singurul domeniu demn de lauda.

1 Like

Ala nu e ala care a gasit tot felul de directori/ceo la companiile falimentare spectaculos ale statului?

Eu nu reusesc sa inteleg sistemul asta de la 9 la 18. Practic nu mai ai viata personala alta decat mersul la servici… :-1:

Eu nu înțeleg de ce lucrătorii cu publicul (e.g. vânzători) au program 9-18 când e clar că grosul clienților nu pot ajunge la ei… :facepalm:

3 Likes

dacă mergi de la 6 la 3 nu mai poți să te uiți seara la seriale mult că tre să te culci pe la 22

Stii care e problema cu juniorii in IT? Ca toata lumea vrea banii, dar nu vrea si munca. Nimeni nu mai are chef sa invete, sa traga, sa caute, sa cerceteze, sa incerce, sa testeze, sa-si bage nasul, sa greseasca, sa strice. Toti ar vrea salariul ala de 8000 de euro, si daca se poate si din prima.
Programarea la nivel mediocru nu e grea, dar tot iti trebuie notiuni de matematica, logica si sa-ti mearga putin mintea. Or ce iese acum din scoli, vai! Tineti de batrani, va zic :slight_smile:

11 Likes

Comentariile sunt minunate :slight_smile:

A uitat sa puna si alte optiuni.

Cum ar fi:

  • o jumatate de ora (e doar partial in gluma, am invatat fortran cam in timpul asta, suficient cat sa pot sa implementez un proiect pentru cineva cu el)
  • etc

Si asta pune accent pe limbaj, cand sunt lucruri care iau mai mult timp si sunt mai importante.

1 Like

Ideile astea mi se par extrem de mincinoase și făcute doar să ia banul clientului.

Doar prin faptul că știi limbajul nu înseamnă nimic. Eu am fost la liceu la mate info și aveam in clasă oameni care nu făceau nici o greșeală de sintaxă, la unele chestii erau mai buni ca mine (învățând algoritmii pe de rost) dar nu înțelegeau imaginea de ansamblu.

Și asta cu php e ca si cum dacă ai skilurile locomotorii necesare să apeși pe pedale si să învârti de volan ar însemna că gata, știi să conduci.

Sunt o grămadă de lucruri si concepte care trebuie să le înțelegi ca să poți începe să fii productiv…

5 Likes