Thank you, Firebug

L-ați folosit? Eu cred că am dat de el prin 2007 și m-a ajutat f mult. Era și o versiune ‘lite’ pt IE.

a fost groundbreaking atunci cand a aparut, consola de la chrome a fost inspirata la greu din firebug

3 Likes

Nu s-a transformat in Firefox Developer Tools?

Multumesc @Luxian pt lamurire! :slight_smile:

1 Like

Cred că vrei să zici Firefox Developer Tools. Firebug a fost sursă de inspirație pentru Google Chrome Developer Tools (layout, functionalități etc). Între timp Chrome a dezvoltat foarte mult developer tools, și Firefox au fost și ei nevoiți să ofere ceva integratat și au încorporat Firebug.

Firefox Developer Edition e de fapt un Firefox Beta pe care-l vând ca fiind pentru developeri în speranța că atrag beta-testeri:

All the latest developer tools in beta, plus experimental features like the Multi-line Console Editor and WebSocket Inspector. (link)

Firebug a fost revoluționar la vreme lui. El a fost motivul pentru care am tot amânat trecerea la Chrome atunci când a apărut. Mi-a luat foarte mult să mă obișnuiesc cu developer tools din Chrome. Cu ajutorul Firebug-lui am rezolvat extrem de multe probleme de CSS și JS pe vreme când debugging-ul înseamna la mulți border:1x solid red !important.

Deși am amintiri faine cu el, nu-i simt lipsa. Ce avem acum în browsere e mult peste ce oferea Firebug atunci. Și pentru mine Developer Tools indiferent de browser sunt o copie de Firebug :laughing:

3 Likes

fuchsia foloseam la greu, asta ca sa deosebesc debuggingul red uitat de un coleg de al nostru de propriile lupte cu css-ul

dupa ce firefox a integrat firebug l-au si modificat masiv (in rău), de aceea eu nu le vad ca fiind echivalente; multa vreme dupa ce au facut integrarea eu inca mai foloseam firebug instalat on top; bine, acum fac frontend rar si fac debug direct in consola de js, nu mai lupt cu css de ceva vreme

1 Like

Aveam un coleg care folosea hotpink. E singura culoare în afară de cele primare pe care le știu din cauza lui :laughing:

Fix asta a fost și experiența mea cu trecerea la Chrome, dar după ce m-am obișnuit a fost OK și nu m-am mai uitat înapoi.

1 Like

cu toate astea încă nici unul nu poate deschide un request POST intr-un nou tab cum putea firebug :slight_smile:

2 Likes

N-am avut nevoie niciodată de feature-ul ăsta… Să repet un request POST, mi s-am mai întimplat, dar ce spui tu nu…

firefox poate edita un request de tip XHR si il poti retrimite, deci e ce iti doresti.

De multe ori mai dau un dump mare în urma unui request post și vreau să văd intr-un tab full ce se întâmplă.

Dar fiind xhr când ii dau open in new tab mereu e get.

1 Like