The Social Dilemma

Warning: spoiler

Ce parere aveti despre ce se spune in “The Social Dilemma”?
Eu unul nu am gasit nimic nou.
Ce este bun este ca au fost toate lucrurile puse impreuna si explicate cat de cat pe intelesul tuturor (sau aproape).

Am realizat ca unele lucruri de “prevenire” le faceam deja, doar ca nu constient.

Uite, Alex are o teorie pe tema asta. Tl;Dr: nu ești în target. Documentarul nu te are pe tine (sau pe mine) în target ci pe tanti vecina care dă share la toate porcăriile.

https://www.subiectiv.ro/the-social-dilemma-si-alte-chestii-inutile.html

7 Likes

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Atat de proasta, incat denumirea corecta e SA. Stupiditate Artificiala.
Intr-o vreme facebook-ul incerca sa-mi vanda ulei de sarpe (denumire generica data unor cretinatati pseudo stiintifice care nu functioneaza). ‘Solutii’ la niste boli pe care nu le am.

Sansa ca eu sa le si cumpar: exact zero.

Cat despre ‘The Social Dilemma’, n-am de gand sa-l urmaresc.

Mi-a fost recomandat filmul asta deja de cateva ori dar… are 90 de minute :frowning: …si eu in 90 de minute fac multe chestii :slight_smile:

Glumeasc…probabil o sa ma uit chiar daca nu sunt in target…Am multi prieteni care sunt in target si macar sa stiu ce sa recomand la o bere.

In alta ordine de idei, am citit Chaos Monkeys. Autorul a fost Product Manager la Facebook pe Ad Targeting intre 2011 si 2013 si din ce imi amintesc chiar lua in deradere pe cei care vorbeau la vremea respectiva cum ca FB ar avea cine stie ce tehnologie de profiling…ascultau telefoane…etc. Si explica la un moment dat logic de ce nu avea cum sa aibe asa ceva la vremea respectiva.
Oh well…sunt 7 ani de atunci… :smiley:

Acum doi ani, chiar cu vreo două luni înainte ca scandalul Cambridge Analytica să devină public, am demonstrat cuiva cum se poate face profiling pe Facebook cu niște jocuri simple.
Nici măcar nu era nevoie de inteligență artificială.

Cu inteligența artificială deja vorbim de altă generație.

Eu zic că merită vizionat filmul. Pe lângă opiniile unor oameni care au avut poziții cheie la Facebook, Twitter sau Google, sunt prezentate unele ipostaze ale societății destul de obiectiv.
Mai dau din când în când peste oameni care cred în conspirații și m-aș bucura dacă ar vedea lumea în care trăiesc din afara bulei lor.
Deși oamenii ăștia in general nu acceptă argumente de fel.

Interesantă a fost și discuția despre evoluția societății. Comparația dintre generațiile care au apucat să trăiască și fără AI si cu AI, ca să poată vedea evoluția, și generația nouă, care absoarbe rețelele sociale pe nemestecate.

1 Like

Cu tot ML/AIu’ și gârle de servere, momentan bottlenecku’ sunt tot oamenii de la butoane, Twitter Who To Follow îmi recomandă conturi inactive de 8-10 ani :confused:

Filmul este foarte bun, pentru o anumita categorie de oameni. Dar cei mai multi nici nu o sa-l inteleaga, o sa fie in cap doar asta “Guvernarea ne controleaza” iar o sa-si confirme adevarata falsitate a vietii lor. Am rude care din cauza retelelor de socializare au pierdut in cariera, in relatie si in comunicare. Cand vb cu ei mereu incearca sa ma convinga de ceva. Vb despre un unchi si un fost socru :smiley: de cam 40 de ani. E nasol rau.

…si un ginere, vad :slight_smile:

2 Likes

La mine nu au skill digital chiar așa.

1 Like