The world’s first deep learning enabled video camera for developers
AWS DeepLens helps put deep learning in the hands of developers, literally, with a fully programmable video camera, tutorials, code, and pre-trained models designed to expand deep learning skills.
HOT DOG NOT HOT DOG
Gata, daca as avea bani mi-as lua unul.
Totusi fiindca n-am bani sunt sigur ca as putea face aproape acelasi lucru cu o camera web microsoft/logitech ieftina si un orange pi cu doar ~50$. 200$ nu prea merita doar pentru modele preincarcate.
Ia incearca sa depasesti Amazon te iei la tranta cu iei ?
Nu vad nimic special ca si hardware ca sa merite 250$.
Pe partea de software problema e cu learning-ul, dar la ce ofera ei gasesti training set-uri destule pe internet. Bine probabil e conectat si cu cloud-ul amazon.
Ar fi interesant daca amazon ar crea ceva solutie complexa cu un array din aceste camere, gen sa poata recunoaste daca cineva fura ceva dintr-un magazin sau sa poata monitoriza cu precizie cine ce are in cos. Din cate imi amintesc ei au deja un magazin experimental. Un model de genul ar fi valoros.
Eu o să am în vedere jucăria asta. Merci pentru pont.
Later edit: că sa nu fie chiar sec răspunsul; pachetul pare atractiv deoarece pare o soluție completă: os+computer+camera video+servicii. De exemplu am acasă o cameră web full HD ce costat peste 100$, iar toată soluția Amazon conta 250$.
Trebuie avut în vedere și că Amazon e o companie faimoasa pentru profitul extrem de mic. Nu cred că vând ei aici o piesa de 10$ cu 250$. Cred că e foarte aproape de prețul real al ei, poate chiar subvenționată. Idea e să atragă dezvoltării pe platforma lor, nu sa facă big bucks de pe treabă asta.