TIL: Ce ai învățat azi?

Mereu zic că o zi în care nu înveți nimic este o zi pierdută din punct de vedere al dezvoltării personale, prin urmare, am decis să deschid un topic în care să ne lăudăm cu ce am învățat în ziua respectivă (sau în ultima perioadă, dacă e ceva mai… consistent).

Așadar… încep eu:

Azi am învățat că JSON.stringify acceptă doi parametri extra: unul pentru replace, celălalt pentru formatare.

Asta înseamnă că poți face rapid ajustări în obiect, fără să fie nevoie să-l mai iterezi separat.

3 Likes

Am invatat Bash scripting in sfarsit. Am urmat un tutorial video de 7-9h al unui tip Sander facut pentru LiveLessons. Recomand.

Edit: nu am facut asta azi, ci pe durata a cateva zile

1 Like

Azi am continuat sa invat vue.js, de care m-am apucat acum cateva zile in urma.

1 Like

Azi am învățat așa:

  • că pot folosi pachete din Symfony oriunde, indiferent că e în Symfony sau în altă parte (i.e… WordPress :smiley:)
  • că pachetul ăsta e ceva mai la îndemână decât isset($_GET['foo']) ? isset($_GET['foo']) : 'bar'. Și mai practic pentru teste (voi reveni în curând cu detalii despre asta).
  • Cum se programa PDP-8.

Voi?

1 Like

Astăzi am învățat cum sa creez un " wraper " și cum sa îl adaptez în diferite cazuri, pot spune ca ma ajut foarte mult de asa ceva :smile: și îmi vine mult mai simplu :relieved:

1 Like

Ce am invatat cu 2-3 zile in urma:
Sa folosesc docker. Am mutat doua siteuri wordpress de pe shared hosting pe un vps, siteuri pe care le-am izolat cu docker. Un container cu mariadb, unul cu phpmyadmin, si cate unul cu apache si php pentru fiecare site in parte. :slight_smile:

Misto topic. :smiley:

3 Likes

Am studiat despre propietatile unor arhitecturi de retele neurale: restricted boltzman machines si cum mai multe astfel de retele stacked formeaza deep belief network, am mai studiat algoritmul de training in deep learning, backpropagation algorithm cu o idee destul de simpla dandu-i la intrare un input unei retele neurale obtii un output x’ care difera de output-ul x corect, se corecteaza ponderile conexiunilor prin backpropagation cu stochastic gradient descent de x-x’, o alta teorema care mi s-a parut interesanta este teorema universitalitati in retele neurale care spune ca orice functie continua poate fi aproximata printr-o retea neurala cu suficienti neuroni si layere, de asemenea se aplica si la functii discontinue care pot fi aproximate prin functii continue, aceasta functie poate reprezenta traducerea unei fraze dintr-o limba in alta sau orice altceva.

2 Likes

Azi am invatat cum sa fac secure upload with php.

1 Like

Azi am învățat că oricât de mult ești convins că ai văzut cel mai prost și mai îmbârligat cod, te înșeli. E doar o chestiune de timp până gasești un cod și mai prost și/sau mai îmbârligat.


Acum pe o notă ceva mai serioasă: am învățat că ACF știe să facă sync și export la field-uri. Mă rog, știam că poate face export automat, nu știam de import:

$acfExportsPath = __DIR__ . DIRECTORY_SEPARATOR . 'acf_exports';

if (defined('ACF_LOCAL_DEBUG') && ACF_LOCAL_DEBUG) {
	add_filter('acf/settings/save_json', function () use ($acfExportsPath) {
		return $acfExportsPath;
	});
} else {
	add_filter('acf/settings/show_admin', '__return_false');
	add_filter('acf/settings/load_json', function ($paths) use ($acfExportsPath) {
		unset($paths[0]);
		$paths[] = $acfExportsPath;
		return $paths;
	});
}
2 Likes

Azi am invatat mult mai clar cum se face un plugin Wordpress cu optiuni de administrare. Am facut un slider, demo e aici: http://www.bucurion.ro/slider/

1 Like

azi am invatat sa adaug un atribut custom in tabul general de woocommerce, sa il salvez, traduc, si plimb pana in atribut al comenzii; am transpirat mai bine de o zi pt asta, frustrarea a fost destul de mare; mai bine scriam shopul ala de la 0 cu ddd

5 Likes

Azi am invatat sa folosesc array-uri in less.

Scopul era sa iterez pe o lista de clase css care se pot schimba in functie de ce va vedea clientul la demo dupa-masa, si sa nu mai pierd o data timpul am zis sa fac ceva eficient.

Să implementez un scissor rect în Unity3d, când mixezi widgeturi native Unity cu NGUI apar tot felul de bălării. De exemplu la un scroll list UI Panel nu mai ştie să seteze transparenţa pentru widgeturi native Unity. Cum artiştii au îmbârligat widgeturi de tot felul, a trebuit să folosesc o cameră nouă care să randeze doar parte din proiecţie.

1 Like

Cele 7 lucruri de facut zilnic pentru a acea mai mult succes in viata decat in momentul curent, din “No Excuses! The Power of Self Discipline for Success in Your Life (audiobook)” (sunt la aproape doua ore din aproape sapte).

[details=Pe scurt (la persoana intai):]1. Rezolve today to switch on my success mechanism and unlock my goal achiving mechanism by deciding exactly what I want in life.
2. Make a list of 10 goals that I want to achieve in the forseable future. Write them down at the present tense, asI have already achieved them.
3. Select the one goal that would have the greatest positive impact if I were to achieve it, and write it down on a piece of paper.
4. Make a list of everything that you can do to achieve this goal. Organise it by sequence and priority and then take action on it imediatly.
5. Practice mindstorming by writing out 20 ideas that could help you to achieve your most important goal and then take action on at least one of these ideas.
6. Resolve to do something every day, seven (7) days a week, to achieve your most important goal until you are successful.
7. Continuely remind yourself that failure is not an option. No matter what, resolve to persist until you succede.[/details]

Sa configurez cu 1 singura linie password-less login pe server ssh.

cat ~/.ssh/id_rsa.pub | ssh user@server "mkdir -p ~/.ssh && cat >>  ~/.ssh/authorized_keys"

Merge pus intr-un alias :smiley:

1 Like

mai usor:

ssh-copy-id -i user@server

6 Likes

Am realizat c-a început școala și s-a întors Sapioit din vacanță. :smiley:

13 Likes

TIL că poți face alias la clase:

1 Like

Statistica, mai exact clasificare si estimare cu k-nearest neighbours, distanta euclideana si regresie :slight_smile:

Va recomand capitolul k-nearest neighbours din Grokking Algorithms.
E atat de simplu dar atat de puternic.

2 Likes

TIL că în Backbone există findWhere pentru găsi primul model (dintr-o colecție) ce are anumite atribute.


###Exemplu:

hubs.find(function(model){
  return model.get('permalink') == hubName;
});

Se transformă în

hubs.findWhere({permalink: hubName});