TinyMCE WordPress - Formatare HTML

Salutare !

A reusit cineva sa blocheze formatarea codului HTML in TinyMCE din WordPress?

Ca sa ma fac mai inteles:

Am o tema custom pentru un client, tema ce foloseste ACF. In editor, clientul trebuie modifice DOAR continutul. Texte, imagini samd. Problema este cu formatarea codului. In momentul in care dai Save, WordPress “sparge” tot HTML-ul.

Structura este ceva de genul

<div class="card">
    <div class="card_title">Title</div>
    <div class="card_description">Content</div>
</div>

Ceva sfaturi?

Gracias :slight_smile:

Markup în editor este, de obicei, o idee proastă.

Caută alte soluții:

  1. Gutenberg poate fi o opțiune foarte bună
  2. Shortcode-urile pot avea o variantă vizuală: TinyMCE le parsează și le randează într-un fel dar în DB sunt salvate ca [myshortcode foo=bar baz=foobar].

Dar API-ul de la TinyMCE - chiar dacă puternic - este o mzierie, pregătește-te psihologic să te iei la trântă cu el :slight_smile:

1 Like

Multumesc pentru raspuns !

Stiu, dar am o situatie in care sunt nevoit sa pun HTML in editor, pentru stilizarea textelor. Texte pe care clientul le modifica constant :frowning:

La cum arată markup-ul ăla, n-aș zice că ești nevoit, este, cel mult, o alegere :slight_smile:

HTML-ul de mai sus era doar un exemplu.

Ok. Hai să o luăm altfel: în editor ai conținut ce nu ține de stilizarea/formatarea textului?

Nu, nu am continut care nu are legatura cu stilizarea.

Am urmatoarele 2 conditii:

  • tag-uri img (imagini pe care le incarca clientul si pe care WordPress pune automat paragraf)
  • a-uri care trebuie sa aiba clasa. aici este aceeasi problema, wordpress-ul pune p-uri aiurea.

Stiu ca pot sa folosesc $format_value din parametrii the_field, dar dupa am alta problema: nu-mi pune p-uri pe texte :))

Edit: un exemplu concret:

Nici dacă folosești wpautop? :slight_smile:

Am incercat toate metodele posibile. Cand nu-mi pune P-uri pe a-uri/imagini, nu imi pune nici pe text. Cand imi pune pe text, pune si pe a-uri/img. :))

Ia uite, băiatul ăsta a avut aceeași problemă ca tine :smiley:

2 Likes