Towards deploying decommissioned mobile devices as cheap energy-efficient

O idee despre ce s-ar putea face cu telefoanele vechi: grupate și montate în servere. Alături de un OS capabil să folosească aceste resurse ar putea ieși ceva interesant.

With three rows of fans, a network router, and a power supply, there is room for 84 cages (smartphones) of a size that fits more than 75% of models (notably excluding tablets!). With an average of 5.6 CPU cores per device, that adds up to about 470 cores in a 2U server box.

https://blog.acolyer.org/2017/08/25/towards-deploying-decommissioned-mobile-devices-as-cheap-energy-efficient-compute-nodes/


Asta îmi aduce aminte de Raspberry cluster:

1 Like

Prea multă muncă pentru aplicații de nișă. Telefoanele uzate de obicei au plăci de bază care se corodează activ, nu sunt sigure, nu au memorie ECC.

Studiul mai greșește și la faptul că compară telefoanele cu servere de comoditate, doar linux e viabil și chiar și așa nu ar rula aplicații normale ci mai mult ar avea un api gen OpenCL.

Desigur vor exista telefoane flagship care s-ar merita să fie convertite în servere, dar faza e că nu vor fi tocmai gratuite fiindcă probabil scoți mai mult din refurbishing dacă sunt funcționale decât din conversie în server.

2 Likes