Ubuntu desktop brightness

Sunt în birou, afară cerul e întunecat din cauza ploilor. În birou intră mai puțină lumină naturală și cumva îmi place atmosfera asta, doar că monitoarele desktopului meu sunt mult prea luminioase.

Folosesc un pc, deci nu am control de luminozitate ca pe un laptop. Folosesc Ubuntu și am deja un progrămel numit RedShift care controlează temperatura monitorului în funcție de oră, dar nu și de vremea de afară.

Cunoașteți vre-o alternativă? Ceva ce mă poate ajuta să setez luminozitatea sau temperatura.

f.lux este bun de ceva ?
sau eventual sa umblii la setarile de luminozitate ale monitorului.

f.lux este cea mai buna solutie pentru ce vrei, face setarea automat sau poti sa setezi tu luminozitatea si/sau temperatura. Din ce am citit in review-uri ubuntu 17.10 are incorporata setarea in OS.

Edit: Asa se activeaza

Până la urmă am ales asta. Cel mai generic nume pentru problema mea.

Chestia mișto este că imi oferă control separat pentru fiecare monitor.

De f.lux știu de când folosean Windows… dar pe Ubuntu nu prea merge. Ca alternativă ar fi RedShift, dar nici asta nu merge ok. Ba nu pornește GUI, ba nu iți face treaba. Plus că nu am un slider de care să mă pot folosi să setez cum vreau luminizitatea. Când o să mai am ceva timp poate construiesc ceva cu un slider+arduino.

Later edit: Ubuntu 17.10 are incorporat acest comporatemnt in setarile de display.

1 Like

Eu am incercat o data f.lux in Linux Mint(oricum este bazat pe Ubuntu). A functionat ca uns :smiley:

Atunci nu eram obisnuit cu schimbarea temperaturii culorii in functie de ora si lumina din camera. Noaptea insa este utila functionalitatea(am pe Iphone asa ceva)

Mai poți săpa destul de bine la redshift https://wiki.archlinux.org/index.php/redshift#Manual_setup - inclusiv setarea de gamma. Îți poți ține fișierul sub versionare împreună cu altele din home și să le ai și acasă frumos prin gnu stow

Cât despre problemele de GUI și alte fițe, nu am întâmpinat niciodată nimic pe nici un sistem de-al meu (Unity/Gnome/Cinnamon/KDE).

1 Like