Ubuntu renunță la Unity

I’m writing to let you know that we will end our investment in Unity8, the phone and convergence shell. We will shift our default Ubuntu desktop back to GNOME for Ubuntu 18.04 LTS.

Legat de planurile de viitor:

The choice, ultimately, is to invest in the areas which are contributing to the growth of the company. Those are Ubuntu itself, for desktops, servers and VMs, our cloud infrastructure products (OpenStack and Kubernetes) our cloud operations capabilities (MAAS, LXD, Juju, BootStack), and our IoT story in snaps and Ubuntu Core.

insights.ubuntu.com/2017/04/05/growing-ubuntu-for-cloud-and-iot-rather-than-phone-and-convergence

Păreri?

3 Likes

Mie mereu mi s-a părut Unity ca un sistem half baked. Nu aș putea să zic exact motivul.

1 Like

Si Gnome si Unity sunt niste verze inutilizabile. De fapt orice DE fara taskbar si virtual deskop (in sensul clasic al cuvantului) mi se pare o varză useless :slight_smile:

Unity a fost fain ca idee și atât. Se pare că a fost un goal prea mare chiar și pentru ei. Când s-au apucat de el mi s-a părut foarte aiurea că au fragmentat și mai mult piața, însă cred că asta a avut și efecte pozitive forțând apariția gnome3 și KDE5.

Eu unul am abandonat Ubuntu odată cu introducerea Unity. Chiar nu m-am putut obișnui deloc cu el și pe laptop-ul de atunci mergea foarte prost comparativ cu gnome sau cinnamon.

Știrea mai importantă mi se pare că renunță și la Mir, deci nu ne rămâne decât Wayland.
În altă ordine de idei de ani buni am folosit doar Xubuntu: XFCE rulz :smiley:

2 Likes

Cele mai multe crash-uri le-am avut pe 16.04/ Sunt multe alte desktop environment-uri care sunt peste Unity la stabilitatate si performanta.

Redeschid discuția cu ceva impresii despre Ubuntu 17.10.

L-am instalat fresh pe un laptop vechi de vreo 7-8 ani și se mișcă bine. Cu Inkscape + Skype + VsCode și ceva modificări de aspect se mișcă mult mai bine decât Windows7 cu aceleași programe instalate.

Nu a recunoscut modulul WiFi, dar după instalarea driverului problema s-a rezolvat.

Sunt utilizator fidel de Ubuntu, la muncă folosesc Ubuntu 16.04. Aș face upgrade dar am un singur impediment. Teamviewer încă nu are suport pentru Ubuntu 17: dacă mă conectez remote văd doar un ecran negru.

8 Likes

Eu din motive asemanatoare sunt inca pe Ubuntu 14.04/16.04. Pentru conexiuni remote in locatii fixe folosesc VNC (extrem de rar Teamviewer). Nu as trece la noul Ubuntu pentru ca inca nu s-a copt. Probabil o voi face de pe la 18.04.2 incolo sa se mai aseze lucrurile si aplicatiile.

1 Like

VNC folosim si noi la serviciu !

1 Like

Am folosit de curand tv pe 17.10 si a mers ok (persoane care s-au connectat la mine) o sa incerc diseara si variatna inversa sa vedem ce se intampla.

De la 17.10 la 16.04 merge. De la 16.04 la 17.10 primesc ecran negru

Buna, Mircea. Ma ajuti si pe mine? Tocmai ieri am achizitionat un Laptop HP 15-bs018nq si am instalat pe el Ubuntu 16.04. Acum am nevoie urgent de un driver wifi si apoi de unul pentru sunet. Adevarul este ca ar trebui sa sap putin pe net si nu prea am chef. Tot mai simplu e cand iti vin toate de-a gata :smiley: Multumesc!

Sapatul pe net este cea mai buna metoda. Invatati multe

Ubuntu foloseste alsa. Pt wifi cred ca trebuie instalat driverul de wifi pt placa. Cautati in specificatiile laptop ului ce adaptor wifi aveti

1 Like

Datorita acelor probleme eu am renuntat la ubuntu in favoarea Linux Mint

Eu am scăpat ușor:

Software & Updates - Additional Drivers. Il lași să scaneze și caută el drivere. Dacă va găsi ceva activezi driver-ul pentru componenta respectivă.

Aici apar drivere ce nu vin la pachet cu Ubuntu sau nu sunt verificare de comunitate.

1 Like

Sper sa il gaseasca. Multumesc.