Aplicatia asta te ajuta sa iti compui un aparat IoT. Iti face singura conexiunile si apoi iti genereaza si codul.
Inca n-am testat cat de bine functioneaza in practica, dar conexiunile par sa fie bine facute.
Aplicatia asta te ajuta sa iti compui un aparat IoT. Iti face singura conexiunile si apoi iti genereaza si codul.
Inca n-am testat cat de bine functioneaza in practica, dar conexiunile par sa fie bine facute.
Cam limitat. La controlere nu exista neaparat cele mai optime solutii, sa nu mai zic de conectivitate, unde wifi si bluetooth poate nu-s primele pe lista.
De exemplu pentru zigbee eu am folosit asa ceva CC2538-CC2592EMK Daughter card | TI.com pentru dezvoltare.
IoT-urile au cerinte de consum mic (uneori atat de mic incat isi iau energia din mediul ambiant). Sa pui raspberry pi cu wifi la un device de-ala e de-a dreptul nesanatate mintala
Plus ca poate iese de tspe ori mai mare decat poate sa fie…
L-am folosit acum cativa ani, pentru doua proiecte. Nu a scos totul perfect, dar mi-a scutit ceva timp, si fix cu timpul era problema.
L-as mai incerca cand o sa am ocazia.
Pare destul de interesant, am incercat ca si curiozitate sa vad daca imi face cablajul pentru masinuta mea cu arduino nano; dar mi-l inlocuieste silent cu un arduino uno zicand ca nu am destula putere (fix de-aia alimentez cu o baterie separat controllerele de motoare).
Oricum, destul de cool; e asemanator cu: https://fritzing.org/ , doar ca fritzing iti da si posibilitatea sa faci un pcb dupa cu componentele pe care le adaugi.
Auzisem de fritzing înainte de circuito.io, dar uitasem cum se numește.
Cred că fritzing s-ar putea să piardă teren pentru ca nu e web app.
Apropo de circuite, am lipit azi pe un ESP8266 un 3.3V cu un GND, direct.
Am curățat cât am putut înainte să testez, dar nu se vedea bine și nu cred că am curățat îndeajuns.
Când am testat nu s-au aprins ledurile ca de obicei.
E posibil să se fi ars placa?
N-am apucat să mai curăț de atunci.
Nu ai aparat de masura ?
N-am. Însă după ce am folosit o lupă și o lumină mai bună părea că sunt în scurt.
Am mai conectat o dată placa la baterie și m-a pișcat la mână pe undeva pe la procesor
Mai încerc să le separ.
Nu cred că s-a ars, pentru că nu s-a încins.
Cei 2 pini mai sunt conectați la un modul urcător de tensiune și un senzor, iar scurtcircuitul ar fi diminuat.
LE:
Pentru posteritate: nu s-a ars.
Pro: se ard greu cipurile alea. Cons: cateodata nu functioneaza pur si simplu pana nu faci un update de firmware. Ieftine dar investesti timp gramada.