Una din cele mai ingenioase modalități de phishing

Comentariile sunt de prisos. Sunt 99% sigur că e phishing. Nu trebuie să dau click mai departe să știu că e phishing. Totul arată aproape perfect.Pai ce este ingenios?

Ingenios este când îți trimite un email în germană când abia ai revenit în țară din Germania cu amendă pe autobahn care trebuie plătită în 24 de ore. :sweat_smile:

Da lam primit și eu pe asta de vreo 2 ori, cu bitocoinul. Nu mi se pare cine știe ce :joy:

Mult mai ingenios mi se pare astronautul care n-avea bani de rachetă, pentru a se întoarce din spațiu :slight_smile:

Link-ul duce în google, unde ți se spune: “This application was created by another user, not by Google.”.

De unde vine mail-ul ? De la ce adresă ?

Unii mușcă atunci când e vorba de primit bani. Mi se pare ingenios că nu arată deloc fake, decât anumite elemente subtile.

Singura ingeniozitate, dacă se poate numi așa, este că se folosește de un serviciu google ca să trimită mail-urile. În felul ăsta poate preveni intrarea mail-urilor în spam (în primă fază) și poate adăuga un mesaj custom în mail. Lucrurile astea se pot face în continuare prin diferite metode.

Mai departe, utilizatorul este trimis într-o pagină din script.google.com unde ți se spune că ce vezi nu e creat de google. Click pe imagine și utilizatorul se duce în alt site.

Serios. E plictisitor ce se întâmplă acolo.

Nu vreau să vă prindeți că mă laud, dar în versiunea basic a gmail-ului (în email-urile pe care le trimiteam) puteam pune link cu paypal direct în meniu. Ăsta aș numi eu phishing.