UpCloud - Alternativă la DigitalOcean

Tocmai am dat peste UpCloud și eram curios dacă ați folosit sau știți ceva despre ei. Din ce-am găsit pe Google după o căutare sumară, se pare că nu sunt chiar noi pe piață. Focusul pare să fie pe viteză și privacy, în sensul că, fiind o companie finlandeză, protecția datelor intră sub jurisdicția UE.

Ca prețuri și funcționalitate, par să fie foarte asemănători cu DigitalOcean, cu mențiunea că oferă o soluție de stocare dezvoltată de ei care oferă viteze mai bune de scriere/citire decât simplele SSD-uri iar planurile nu sunt bătute în cuie, ci se pot personaliza după nevoi (combinație personalizată de procesor/memorie/stocare). În rest, par să ofere aceleași funcționalități, cum ar fi REST API, Floating IPs, Private Networking, etc.

Păreri?

2 Likes

Hmm… interesant. Ce vad in plus fata de DO:

  1. private networking si intre datacentere
  2. posibilitatea de a avea VPS-uri cu Windows (poti incarca propriile ISO-uri), in genul Vultr
  3. posibilitatea de a asigna pana la 5 ips
  4. setari firewall direct din panelul lor (eu de obicei pun ufw, pe debian, pt un management mai usor/rapid)

Chiar o sa testez. Thanks! :slight_smile:

LE: tot din seria “alternative DO”, am descoperit de curand si ScaleWay. Ofera resurse ceva mai multe, dar au datacenter doar in Paris.

1 Like

Sa nu uitam de vultr se pare ca UpCloud in afara de IO nu au nimic in plus: https://www.upcloud.com/vs/vultr plus incep de la 10$.

1 Like

Mi se pare mult prea scump, mai bine inchiriez cateva dedicate cu 64-128 gb ram DDR2-DDR3 si un HDD normal in loc de IO-ul lor spectaculos si le dau lectii cu dcos/openstack.

Un server vechi Xeon/Opteron cu 128gb ram DDR2 costa in jur de 500-1200 de euro si e cu mult peste orice IO poti obtine cu SSD-uri in acelasi pret. Daca cineva cauta destul poate gaseste un intreg datacenter care le ar arunca la gunoi.
Ma rog, in comparatie cu DigitalOcean par ok.