Upwork releases Q3 skills index revealing the fastest-growing freelance skills in the U.S

tl;dr: https://content-static.upwork.com/blog/uploads/sites/6/2016/10/17215429/Q3-2016-Skills-Index-Graphic_FINAL.pdf

The 20 fastest-growing freelance skills in Q3 2016 (more than 100 percent year-over-year growth, are:

 1. Machine learning
 2. Tableau (interactive data visualization products focused on business intelligence)
 3. User experience design
 4. C++ programming
 5. MySQL programming
 6. Pardot (a marketing automation software by Salesforce)
 7. Social media management
 8. Project management professional (PMP)
 9. Swift development
 10. Chat support
 11. Android development
 12. Unity 3D
 13. Shopify development
 14. Video editing
 15. AutoCAD
 16. Facebook marketing
 17. API development
 18. Content writing
 19. .NET framework
 20. WordPress development
4 Likes

O sa fac un test-drive la Tableau si Pardot in weekend, chiar sunt curios de ce au prins asa de bine.

1 Like

Tableau este o solutie de BI polivalenta. Se poate folosi pentru business/sales/big data. Relativ recent am inteles ca sunt si cu varianta cloud.

Este o solutie complexa, dar nimic de speriat. Cel mai greu este sa manipulezi/interpretezi datele si cred ca pe upwork se cauta analisti BI/ Data Scientists/ etc.

Presiunea pe pret in tot mediul de software business (SMB) si familiarizarea ownerilor cu termenul Big Data a facut ca cererea de BI sa fie foarte mare, iar Tableau a vandut solutia catre producatorii de ERP-uri care o vand rebranduita si, in unele cazuri, usor modificata. Deseori, BI-ul este moneda de schimb la negocieri, mai ales pentru ca solutia in sine generereaza venituri post-vanzare prin diverse servicii de training/ analiza.

Eu estimez ca In Romania, Ungaria si Bulgaria sunt cel putin 1000 de implementari. Numai ca folosite cu succes sunt putine deoarece nu sunt multi care stiu sa creeze/ mentina/ analizeze seturile de date.

Adoptia de catre angajati a solutiei este anevoioasa. Colegii mei au facut un test-drive cu PowerBI si le place mai mult. Basca ca-i integrat cu tot ce inseamna Microsoft.

3 Likes

Stai puțin, fastest-growing skills mie îmi trage un semnal de alarmă prin faptul că mai mult ca sigur au făcut o listă cu cea mai mare diferență la număr între skill-urile puse anul trecut și la sfârșit de an pe toate conturile. (nu scrie nicăieri că e vorba de cele mai cerute skill-uri, pot fi foarte ușor skilluri puse la mișto)

Mă îndoiesc ca cineva să facă freelancing pe un site gen upwork cu succes pentru machine learning sau tableau. Să nu uităm că machine learning-ul presupune timpi de învățare destul de lungi, ce garanție am eu că dacă las calculatorul meu să ruleze 24/7 cu o placă video de 1000 de euro timp de o săptămână îmi iau banii înapoi cu upwork ?

Acum am observat că realizarea boților de Facebook este categorizată la machine learning, așa e mai realist, dar un bot de facebook nu are multe deaface cu machine learning, ci mai mult cu implementarea corectă a unor api-uri că nu stai tu să implementezi propriul NLP pentru 500$.

2 Likes