Vagrant issues in PHPStorm

Buna, colegilor!

De curand am facut un switch de la WindowsOS la un OSX Yosemite. Avand experienta cu Vagrant si PHPStorm mi-am instalat aceleasi tool-uri si pe OSX.
Problema este ca pe OSX, ori de cate ori incerc sa rulez comenzi Vagrant din PHPStorm imi da o eroare ca provider-ul default din Vagrant nu poate gasi VirtualBox si sa verific variabila PATH. Am verificat variabila PATH, am reinstalat VirtualBox, Vagrant si PHPStorm, incercat versiuni mai vechi si aceeasi problema.
Problema devine mai interesanta cand in terminal rulez aceeasi comanda Vagrant pentru acelasi proiect si aceasta functioneaza fara probleme.
Apreciez orice sugestie mai ales ca suportul de la Jetbrains e complet pe langa problema. Ultima lor solutie era un link care facea referire la aceeasi problema doar ca pentru WinOS. :frowning:

O seara faina,
Denis

Bine ai venit in comunitatea utilizatorilor OSX! Poate iti va fi putin mai greu la inceput, dar dupa acomodare vei iubi acest environment.
Ca punct de pornire, OSX are la baza FreeBSD. Fireste, modificat la greu pentru scopuri comerciale. Dar e o informatie buna atunci cand cauti cum sa pornesti la drum. Deci ai in mana un UNIX system.

Acuma, in cazul tau specific, o sa listez mai jos (nu neaparat in ordine) cateva idei:

 • in unix ca sa rulezi un program el trebuie sa fie in directorul curent (cel din care executi comanda) sau intr-un director care e cunoscut de path

 • verifici ca un program se poate rula scriindu-i efectiv numele in consola; spre exemplu, pentru a lista continutul unui director folosesti executabilul “ls”; ca sa afli unde e instalat el, scrii inconsola “which ls” si aflic a el este instalat in directorul “bin”:

  tekkie:~ g$ which ls
  /bin/ls

 • ca sa afli valoarea variabilei PATH scrii in consola:

  echo $PATH

 • faptul ca nu iti gaseste virtualbox inseamna ca, cel mai probabil, nu il ai instalat inca; in 99,9% din cazui instalarea duce la existenta executabilului intr-unul din folderele cunoscute de $PATH; incearca sa mergi pe https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads si sa il descarci (stiu ca ai facut-o deja, verifica sa fie ultima versiune); instaleaza apoi si extension pack (de pe aceeasi pagina il descarci) pentru ca multi folosesc chestiuni specifice de aici

 • la mine e asa:

  which VirtualBox
  /usr/bin/VirtualBox

 • daca scriu in linie de comanda VirtualBox imi porneste interfata grafica :smile:

2 Likes

I moved 3 posts to a new topic: Discuții Pro/Contra Vagrant

Buna, colegilor!

Revin cu noutati, dar mai intai vreau sa fac cateva precizari.
@tekkie, iti multumesc pentru raspunsul prompt si urarile de bun venit in lumea OSX! :smile:
Stiam ca OSX are baza in sistemele *nix, dar nu stiam ca e FreeBSD. Asta clarifica multe din nedumeririle mele cu privire la diferentele intre sisteme Linux si OSX. Ca sa clarific un pic background-ul meu, de-a lungul anilor, mai exact de prin 1997, am tot flirtat cu Linux-ul on-and-off, dar nu mi s-a parut niciodata un candidat serios pentru ce era atunci Windows. Sper ca acum ma intelegi de ce e frustrant pentru mine ca nu reuseam sa configurez un amarat de editor :blush: Verificasem variabila PATH, facusem toate setarile, reinstalasem tot, am chiar sters toate configurarile PHPStorm-ului, am importat config-ul proiectului de pe sistemul cu Windows si tot nimic. I was going :rage:

@iamntz, mersi pentru mutarea post-urilor. Chiar nu as fi vrut sa transform topicul intr-o dezbatere :smiley: de ce sa lucram cu Vagrant.

Si acum sa revin la problema.
Se pare ca toata situatia este provocata de faptul ca VirtualBox a schimbat cateva path-uri pe sistemele OSX.
Cei de la PHPStorm trimitandu-mi urmatoarele link-uri:

Nu am incercat solutia prezentata deoarece am fost un pic ocupat, insa sper ca in aceasta seara sa rezolv problema. Eventual revin cu detalii daca intampin alte probleme.

O zi faina,
Denis

1 Like