Viteza transfer Network Drive

Salutare.

Am o mica problema:

Am un PC conectat prin cablu la internet (conexiune Digi, FiberLink 1000). Creez un folder si ii dau share in retea. Pe laptop, conectat prin WiFi, nu reusesc sa trec de 4/500KB/s la upload. Totul se incarca extraordinar de greu.

Conexiunea este ok la ambele. Pe laptop am scos aprox. 400Mbps la upload, deci exclud varianta ca ar fi o problema de conexiune.

Am incercat sa conectez un HDD extern la portul USB al routerului, rezultatele sunt asemanatoare. Maxim 5/600KB/s.

Aveti idee unde-i buba? Poate s-a mai lovit cineva de treaba asta. La mine este prima data.

Daca e vorba de un server de Samba pe Linux/Mac atunci Explorer-ul din Windows e cam buguit.

Foloseste Total Commander.

Este de pe Windows pe Windows. Shared folder, fara ceva tool-uri aditionale.

Nu mă pricep, însă aș verifica: Firewall, Antivirus, viteza storage-ului (unele HDD, mai ales cele externe, sunt uneori super lente).

Daca transferi o singura arhiva de o marime mare apar problemele astea?

Da, face asa indiferent de numarul/dimensiunea fisierelor.

Am rezolvat. Era de la un switch din Hyper-V (facut pentru bridge). L-am sters si acum totul este ok. WTF.

4 Likes

Am găsit articolul ăsta care s-ar putea să fie cauza de bază și în cazul tău: adică switch-ul ăla creează o interfață prin care transferi la viteze mai mici dar e aleasă cumva tot timpul.

2 Likes