We have used too many levels of abstractions and now the future looks bleak

https://unixsheikh.com/articles/we-have-used-too-many-levels-of-abstractions-and-now-the-future-looks-bleak.html

1 Like

Foarte adevărat, asta merge în directă contrapartidă cu cei care cred că în viitor nu va mai fi nevoie de programatori din cauza avântului AI, low-code, no-code, și o grămadă altele.

Și faza aia cu security e hilară, știu oameni care-s cu security pe linked in dar nu știu diferența dintre TCP/UDP. Sau nu știu ce e ăla un TCP ack flood, cât de ușor e să faci un arp poisoning, și altele :slight_smile:

Țin minte cu ARP poisoning în vremea Yahoo! Messenger îmi configurasem wiresharkul că vedeam efectiv conversațiile tuturor din rețea :)) Și cică era mare security. Sau când injectam un reverse vnc într-un PDF când deschidea pdf-ul aveai desktop-ul lui :))

Anyway, revenind, cred că efectul va fi fix invers, oamenii se vor obișnui cu a lucra ultra-high level și oricând va fi o problemă reală, va apărea un programator/devops adevărat care va fi plătit de 100 de ori cât ăia care știu doar da click pe tool și să aștepte rezultatele.

Cum e acum cu WordPress. Deși WordPress e peste tot, majoritatea nu știu programa ceva specific dacă e nevoie, se merge tot la programator. Pentru că ‘developerul’ știe doar să dea Activate Plugin și cam atât.

2 Likes

Intr-o nota mai comica - ultimul episod din South Park este exact pe tema asta: lipsa de mesteri/instalatori in orasel a generat o inversare a cererii si ofertei - avocati, geologi, oameni cu studii superioare erau dispusi sa plateasca in plus si sa isi ofere serviciile pe gratis instalatorilor care devenisera milionari si se plimbau cu masini scumpe.

1 Like

Nu cred ca e de desene animate chestia asta, se câștigă foarte bine ca instalator.

1 Like