Why GitHub Won't Help You With Hiring

2 Likes

Nu ajută dacă angajezi mid sau senior, dar un junior poate ajunge mult mai departe cu contribuții open-source sau chiar cu soluții la probleme de cursuri de pe net e.g Freecodecamp,Google…

E din start ceva ce atrage atenția, chiar dacă nu e cine știe ce cod super testat.

3 Likes

Adevaruri amestecate cu fabulatii.

Cu evidente anecdotice, de tipul asta:

La fel de bine putea sa spuna ca nu conteaza nici CVul.

Eu am fost contactat pentru ca oamenii au dat de chestii de-ale mele pe GitHub. Si nu o singura data.

Dar trebuie sa fie ceva mai mult decat:

8 Likes

Cănd îți construiești profilul GitHub, ca și portofoliul de altfel, pentru CV, nu contează. Dacă e rezultatul unor preocupări, poate fi o piesă importantă.

2 Likes

Eu zic ca prinde bine un cont de Github.

Pt cei la inceput de drum este un loc unde invata lucruri basic de version control. De asemenea vad si procesul prin care se mentine un proiect open source, issue-uri, pull requesturi. Lucruri care se fac si pe la proiecte comerciale,dar pe repo-uri private.

Eu am un cont de Github si sunt oarecum, destul de activ. Am contribuit la cateva proiecte open source. Il pun de asemenea si in CV. Daca un potential angajator vrea sa se uite este si mai bine. Vede si contributiile la proiecte, comentarii lasate pe la issue-uri precum si alte.

Sa nu mai vorbesc de code review pe Github. Chiar acum o luna si ceva, a postat cineva proiectele de pe Github si mi-a fost usor sa ma uit.

Sa nu mai zic si de un posibil pipeline CI/CD prin Github Actions :slight_smile:

Pana la urma Github are si un concept de social coding.

Fii vizibil!
Mi se pare o buna mantra, mai ales pentru cinva la inceput.

2 Likes

A, inca o chestie. Merita vizitate ‘referintele’. Sunt de-a dreptul halucinante. Deconstructionism (in stil tampit specific, adica nu e o critica la adresa open source, ci la adresa open source in contextul… cam ca si cum ai zice ca nu spui ca X e un dobitoc, ci e ‘doar’ un dobitoc in contextul in care traieste pe Pamant). PC crap de inalta clasa, open source e si misogin, si rasist, pentru ca se datoreaza in principal barbatilor albi privilegiati pentru ca-s albi si barbati. Si bineinteles, pentru ca au mai mult timp pentru open source muncind la greu pentru closed source, decat bietii someri si bietele casnice care robotesc la greu fiind someri si frecand menta… si n-au timp sa scrie software.

1 Like