Într-o discuție pe forum, a venit vorba despre avantaje/dezavantaje în a fi angajat/freelancer. Unul din aceste lucruri (nu știu dacă este avantaj sau dezavantaj) este că, în ciuda faptului că ești angajat, poți fi alături de copiii tăi 24/7.
Ce părere aveți? Ați putea lucra de acasă cu un copil? Cu un nou născut? Cu un copil de 1-2 ani? Cu unul mai mare (după 3 ani se presupune că-l duci la grădiniță)?
Eu as inclina spre nu. Cred ca tine si de condițiile materiale: daca stai intr-un apartament de 75mp este cam greu
sa stai separat de restul activitatilor din casa
sa poti avea o conferinta pe skype, fara zgomote din jur
Nu mi-e clar cine ar avea grija de copil (daca e sub 7 ani) - in ce povesteste el. Ca asa sa zici ca lucrezi acasa cu copii, iar copii sunt niste handralai de 15 ani care nu te baga in seamna - nu e nicio treaba.
Din propria experienta (cand am mai stat acasa cu copii):
Se poate lucra de acasa - in caz de nevoie, Timpul castigat din lipsa drumului birou/acasa il pierzi cu atentia data copilului. Daca sunt mai multi… In caz ca varsta copiilor este intre 3-6 ani e si mai greu sa ii inveti sa nu deranjeze.
Cand creste copilul, apar gradinita si scoala, trebui sa ii duci. Ca nu ti-l ia autobuzul galben din fata casei.
Dacă ai nevoie de un regim strict, 8+ore pe zi, eventual multe conversații, clienți scorțoși, îți cam trebuie buncăr. Oricât i se spune ”tati are treabă”, va trage de clanță și va izbi ușă până ieși
Dacă ai un program mai lejer, fără prea mult stres, dacă lucrezi cu oameni relaxați, care nu au o problemă că la tine se aude un copil pentru că la ei se aud trei + câinele, poți să treci relativ ușor peste primii trei ani (până la grădi). Nu toți au ”norocul” ăsta însă tipul are dreptate, anii ăștia nu se mai întorc, e păcat să-l vezi maxim două ore pe zi…