Pai o sa raspund si eu de ce mai scriem la munca in Go.
Avem programe cli in Go care colecteaza de pe echipamente telecom. Mare lucru nu fac(scp si sftp), dar il fac cu grija pentru ca acele echimpamente sunt vechi si nu ne putem permite sa le incarcam prea mult.
De asemenea, lucram pe Windows su este usor sa scoatem binar pentru linux cu Go. Doar niste paramentrii si we are good to go.
Cam asta este in mare usecase-ul la mine cu Go.
Dincolo de avantajele din articol, mai rapid, mai documentat, Docker e scris in go, iar cum microserviciile devin standard cam pe orice palier din IT odata cu noua tehnologie se impinge un nou limbaj.
Da
Se cauta mult, mai ales pt microservicii.
Dupa aproape 2 ani de GO as putea sa enumar si niste minusuri destul de importante, insa pentru mine personal partile pozitive atarna mult mai greu in balanta.
Dar hai sa nu va tin in suspans: Cel mai important minus pentru mine este faptul ca nu este un limbaj oop. Ok, merge sa faci ceva OOP-like, si inteleg ca ideea oamenilor din spatele GO nu a fost sa faca un limbaj OOP(+ ca sunt chiar fan al ideii), insa ajungi in situatii nitel mai “enterprisey”, daca mi se permite. In situatia aia, in GO, ai o singura varianta: copy/paste. OK, nu copy/paste in adevaratul sens al cuvantului, dar ajungi sa ai mult cod duplicat*. Intelegeti ideea.
- Nu, generics inca nu rezolva problema si oricum nu am chef sa iau la mana zeci de mii de linii de cod ca sa imi fac aplicatia mai lenta intentionat si cu mana mea
De acord cu tot ce ai scris la Go. Eu as da practic un plus la generics, care desi nu rezolva problema total, care s-ar putea sa fie mai neperformante (momentan) totusi iti fac viata mai usoara ca si programator.
Pana la urma, la nivel mai mare arhitectura ta pe partea de infrastructura iti dicteaza performanta in mare parte. Asa ca un foarte mic slow-down la nivel de aplicatie dar care se traduce printr-o crestere a productivitatii devilor long-term mi se pare acceptabil.