Windows 10 si FHD, blurry apps

Salut, am trecut la FHD de curand, iar programele care le foloseam de obicei (bsplayer, photoshop, utorrent), au probleme de afisare.Am incercat mai multe variante, am descarcat ultimul driver de placa video,am incercat un scale custom de 135%, dar tot asa.Windows recomanda scale and layout de 150%, insa mi se pare un zoom prea mare, iar programele tot asa se afiseaza.


Ce variante mai sunt?

Am avut eu aceeasi problema. Am rezolvat-o cu acesta aplicatie
http://windows10-dpi-fix.xpexplorer.com/

1 Like

Multumesc, parca ar fi mai binisor !Dar ai idee daca la windows 8 se manifesta la fel?Eventual l-as schimba sa evit astfel de probleme.

La windows 8 ar trebui sa fie ok.

Pe Desktop daca dai click dreapta si te duci la Display settings ai Scale and layout, seteaza-l pe 100% sau 125%. (variante intermediare nu o sa fie bune dupa cum iti spune si acolo) Dupa ce l-ai setat la ce iti place reporneste calculatorul sau cel putin da-ti logout/login, e foarte important. Pe laptop pune-l la 125%, pe un monitor de peste 21 inch la 100%. (setarile astea sunt per monitor, daca ai mai multe monitoare trebuie sa le setezi pe fiecare separat)

Tot acolo, ai optiunea de Advanced scaling settings, intra in el si vezi sa ai bifat Let Windows try to fix b lurry apps… (reporneste calculatorul dupa ce l-ai bifat)
Screenshot_59

Actualizeaza si Windows-ul la ultima versiune (eu am 1909), era o versiune la inceput care avea mai multe probleme de scaling, dar s-au rezolvat. (eu cel putin nu vad nici o problema niciunde la mine nici la munca - nici acasa)

Daca folosesti aplicatii mai vechi facute pentru Windows Xp/7 si nu sunt actualizate de 10 ani atunci ai optiunea sa dai click dreapta pe executabil, sa intrii la Properties -> Compatibility si la High DPI settings sa selectezi System (Enchanced) sau ce vezi ca functioneaza.

In general foloseste ultimele versiuni ale aplicatiilor.

Windows 10 are un player destul de bun, ca sa instalezi codec-urile pentru Matroska instaleaza MPEG-2 Video extension si HEVC video extensions from device manufacturer din store.
Un motiv foarte bun ca sa folosesti Movies & TV din Windows 10 e suportul pentru Dolby si HDR (daca monitorul tau suporta). In special la video-urile 4K o sa ai si HDR care nu va functiona bine pe VLC/BSPlayer/KMPlayer etc.

NU FOLOSI tool-ul ala de Windows 10 DPI Fixer inainte sa actualizezi Windows 10 la ultima versiune, nu ar trebui sa ai nici o problema cu scaling-ul si n-ai nevoie de nici un tool.