Windows 10: The next chapter

http://news.microsoft.com/windows10story/?OCID=WIP_r_Jan_Body_Webcast_9

1 Like

Cam ce ar trebui să așteptăm:

Sunt curios dacă la Windows Mobile vor repeta greșeala de la Win7->Win8, când toate dispozitivele erau, brusc, incompatibile :frowning:

1 Like

20 min to go. Live deja la cnet.

Live-bloguri:


2 Likes

Nu știu ce stream ai prins tu, dar la mine face buffer continuu la fiecare cinci-zece secunde.

Cel puțin nu avem audio dublat în mandarină :apple:


Până acum am prins că Win 10 va fi gratuit pentru >= utilizatorii Win 7.

Partea bună este că vine Cortana pe PC. Nu știu cine ar vrea să vorbească cu PC-ul, dar mă rog, dacă așa înțelege Microsoft productivitatea…

Chiar aș vrea să văd un birou open space în care sunt 15-20 oameni care vorbesc cu PC-urile :smiley:

Spartan ! nu-i cine stie ce…

Wow, skype for business, cu whiteboard … incredibil… google hangouts are chestia asta deja de ceva timp + mult mai multe functii.
Headset-ul asta cu realitate augumentata e chiar super-tare. au nimerit-o aici.

Cred că microsoft ar trebui să investeasca un an (cel puțin!) în training pentru speakeri. Sunt toți atât de nenaturali încât fură jumătate din calitatea prezentărilor…

(într-un mod ironic, printre cei mai buni prezentatori este… un indian :sunny:)

Lucrurile ce merită menționate:

Windows

 • upgrade gratuit pentru primul an pentru utilizatorii Win >=7
 • Cortana pe Windows
 • Spartan

Windows Phone

 • Upgrade gratuit. Din exprimarea prezentatorului am înțeles că toate dispozitivele ce rulează 8.1 vor primi update la 10 (asta înseamnă și Lumia 520)
 • Aplicații universale ce vor rula și pe desktop și pe mobil
 • Se lucrează totuși la o versiune de Office :smiley:

Altele

 • HoloLens :+1:
 • Surface Hub - un televizor un pic mai deștept

Am uitat ceva? Am pierdut ceva din stream-ul infect?

2 Likes

Da… cam asta e tot.
E foarte interesanta abordarea pe realitatea augumentata cu HoloLens, restu parca nu ma impresioneaza.

Windows 10 Editorial Roundtable Live :slight_smile:
https://plus.google.com/events/cirkg0m1fk5a5n4kjdi8rcao7p4

Despre HoloLens: http://www.gadget-talk.ro/2015/01/21/hololens-windows-holographic-microsoft/

mai sunt si oameni pe acasa. nu chiar totul se rezuma la munca.

@alescx: Aș zice că, după modul în care insistă pe noțiunea de productivitate* nu prea le pasă de cei de acasă (mai ales că pentru cei de acasă observ o oarecare încurajare spre xbox one).

Una peste alta, Microsoft mi se pare că se comportă ca o găină fără cap: facem totul touch, nu mai facem totul touch ci doar optimizăm pentru touch, facem versiune mobilă ce rulează aplicații dedicate, facem o versiune mobilă ce rulează aceleași aplicații șamd.

Cu toate astea, încă nu există un mod sigur prin care poți migra spre un alt PC (sau telefon) cu Windows: trebuie să reinstalezi aplicații, refaci setări etc.

Se complică cu sute de chestii noi când nu sunt în stare să rezolve un căcat de bug la focus. I-aș pune pe toți angajații MS să instaleze drivere (preferabil de la nVidia, că astea aruncă o mulțime de popup-uri) în timp ce au de scris în Office Word, să văd de câte ori înjură…


*Chiar dacă insistă pe productivitate, ei înțeleg prin asta două lucruri (ce pot fi observate în toate videourile): aplicațiile din suita Office și încercuitul de chestii pe ecran. Tot ce nu cade în una din cele două categorii nu prea contează.

microsoft testeaza. asta au facut intodeauna si mi se pare ok sa faca asta. au vazut ca au dat-o-n bara cu touch, au renuntat la tocuh. utilizatorii au cerut desktopul clasic, au bagat inapoi desktopul clasic (si posibilitatea de a schimba la metro (stiu ca nu se mai cheama asa)).

 1. insista pe notiunea de productivitate pentru ca ei isi scot banii din firme. e cat se poate de normal. dar nu-i ca si cum windowsul nu se poate folosi pentru entretainment.
 2. pe linux aplicatiile nu fura focusul. ai idee cate mesaje importante am pierdut din cauza asta? (sa zicem ca nu-s la calculator cand imi apare notificarea si am prea multe ferestre deschise si taskbarul e destul de plin). nu zic ca nu-i enervant, dar n-o vad ca pe o problema asa mare.
 3. poti face upgrade fara nici o problema de la o versiune la alta si se pastreaza absolut tot. era un filmulet unde un nene a trecut de la windows 3 (parca) la windows 7 si arata cum raman toate aplicatiile instalate de la windows la windows.

si mai gandeste-te cum ar arata o lume unde apple are felia aia mare. probabil ca acum ar fi prezentat revolutionarul copy/paste. ultima data cand am folosit un mac a trebuit sa instalez nush ce script ca sa am un amarat de cut. deci prefer failurile microsoft. prefer sa-i vad ca incearca chestii noi decat sa mearga mereu la sigur.

3 Likes

Nu asta am zis. Ia schimbă PC-ul complet, să te văd atunci cum migrezi. Dar chiar și așa, în videoul de care menționezi se pierd setări și/sau programe instalate de la o versiune la alta (eu de exemplu am pierdut câteva apps când am făcut update de la 8 la 8.1)

Vezi tu, chestia asta se poate face bine, prost (linux) sau deloc (windows). Varianta bună ar fi să apară fereastra respectivă deasupra tuturor (fie că-i fereastră normală sau prompt, notificare sau mai știu eu ce) dar să nu fure cursorul. Pe lângă faptul că este extrem, dar extrem de enervant (când instalez sau fac update la o aplicație nu pot să fac altceva decât să belesc ochii la installer sau să o ard aiurea pe facebook), poate fi și o gaură de securitate. Gândește-te ce se întâmplă dacă este vorba de o aplicație ce trimite date spre un server (e.g. IM). Fix când scrii numărul cardului pe un site de cumpărături.

Cu legătură: Please Don't Steal My Focus

Nu mă deranjează foarte mult că insistă pe productivitate ci doar că ei asta înțeleg prin productivitate: Office și cerculețe. Chiar în ograda lor avem Visual Studio, care nu prea se împacă nici cu touch nici cu cerculețele :smiley: