Ne apropriem de 24h de cand Cloudifiy Timisoara este picat. Am doua VPS-uri la ei unde rulez o aplicatie ce maine asteapta prezentare clientului
Cum nu vad ca rezolvarea incidendului vine foarte repede am decis sa ma mut repejor la alt provider. Avantajul Cloudifiy era costul foarte redus pentru resursele primite. Am gasit si provideri de cinci ori mai scumpi. Inteleg ca costul redus se reflecta si in acest downtime de 24h dar pentru o aplicatie in stagiul MVP nu avem nevoie de mare racheta de server.
Mai stiti si voi ceva comparabil in cost cu Cloudify ?
Indiferent de ce faci, mult mai bine faci totul din prima intr-un cloud mai mare: AWS, Google, chiar si Digitalocean.
Diferentele de pret pentru ce ai nevoie nu-s asa de mari (5-10 USD lunar pentru aceleasi resurse in Digitalocean).
La un moment dat oricum o sa trebuiasca sa faci miscarea asta, deci nu vad de ce nu te-ai duce din prima acolo. Cat salvezi la bani acum, dai mai incolo pe mutare ca timpul tau costa.
Hetzner au niste VPSuri bune dar din septembrie le maresc preturile ca nu se mai gasesc ipv4.
Eu sunt pentru folosirea de tooluri precum Ansible si in caz de vrei sa te muti sau trebuie sa refaci VPSul o poti face in minute.
Si Cloudify au anuntat niste majorari de costuri din acelasi motiv. Sunt curios daca si restul de servicii de mai sus vor adopta si ele aceeasi tactica.
Fiind in faza de MVP imi permit sa experimentez cu mai multi provideri, procedura de inslatare/migrare este automatizata.