Poti, dar ca si angajat ai clauze de loialitate si risti sa te traga la raspundere in instanta daca te prind.
“Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.” Singura exceptie consacrata de Codul muncii priveste cazul in care prin legi speciale s-ar prevedea incompatibilitatea intre anumite activitati.
Asadar, in cazul cumulului de functii, toate limitarile privitoare la timpul de munca cuprinse in Codul muncii sunt stabilite pe contract, nu pe persoana.
Atunci cand, in mod exceptional, legiuitorul a dorit sa limiteze timpul de munca pe persoana, nu pe contract, a facut-o in mod expres. Spre exemplu, este cazul lucratorilor mobili, cu privire la care Hotararea Guvernului nr. 38/2008 prevede in art. 4 alin. (2): “In cazul lucratorilor mobili care muncesc pentru mai multi angajatori, timpul de lucru este suma orelor lucrate de persoana respectiva pentru toti angajatorii”.
de pe Timpul de munca: Cate ore pe zi poate lucra un salariat care are mai multe contracte de munca?
Din cate inteleg poti inclusiv avea mai multe contracte la aceeasi firma
In plus problema nu e daca te prind, la prima modificare in revisal se vede clar unde lucrezi la fiecare angajator.
Dupa angajat inseamna pontaj, nu stiu daca poti suprapune orele legal, chiar daca nu le lucrezi la ora aia, practic se anuleaza contractul de munca la nereguli de genul daca nu e la intelegere.
La SRL am observat trendul, sunt unii care lucreaza cu mai multi clienti si cand au de munca la celalalt zic ca sunt bolnavi/la medic…
Dar la SRL nu te obliga contractual, nici nu prea pot, inafara drepturilor de autor sau NDA-ului.