Eu as recomanda cărți de devops, The Phoenix Project, The Unicorn Project, Accelerate: The Science of Lean Software and DevOps, pe care le poți pune in mana oricui. Sunt aproape must read.
Restul sunt cărți tehnice, o carte făină pe care am folosit-o ca sa ma pregatesc putin pentru interviuri a fost Head First Design Patterns.
Sunt cartile X în Action, de obicei sunt referințe foarte ok. (Am citit Kotlin in Action)
Foarte basic, aproape pentru copii ar fi Grokking Algorithms, are un stil superb de a explica cum functioneaza structurile de date, procesorul, memoria, algoritmii s.a.m.d.
La munca am avut Bookster si OReilly pentru cartile in sine, OReilly are cursuri interactive pentru destul de multe carti, cele de Kubernetes de exemplu vin cu un playground.
Mie nu imi place Clean Code, e mult prea overrated, are Uncle Bob niste prezentari pe Youtube, e destul daca cineva se uita la alea sau la un rezumat al cartii. Nu imi plac exemplele pe care le da din Java, pur si simplu daca folosesti Go, Kotlin sau folosesti un Spring cu lombok ai eliminat utilitatea a 90% din exemplele date, mai adaugi un IDE precum IntelliJ in actiune si trebuie sa te chinui sa scrii cod care arata ca in exemple, nu imi place ca prezenta de exemplu DRY ca si solutia la toate problemele, de multe ori se merita sa nu faci abstractii.
Aproape toate subiectele prezentate se rezolva cu un linter precum Prettier si ESLint in domeniul meu. Anumite capitole sunt rezumat la alte carti, foarte multe anecdote, fara sa cititi o carte despre testare (in special pe limbajul vostru) nu prea aveti ce face cu anecdotele, poate dati de intrebari de interviu scoase din context din carte la care raspunsul e citat din Clean Code.
As recomanda si carti despre testare, principii, cum eviti testele flaky, cum scrii test case-urile, cum evaluezi ce sa testezi si ce sa nu testezi. Building microservices parca are un capitol in care explica Contract testing-ul. Cartile despre testare sunt mult mai interesante.
Recomand foarte mult The Rust Programming Language - The Rust Programming Language, am invatat multe din el, chiar daca nu folosesc Rust.
Acum citesc https://www.oreilly.com/library/view/building-micro-frontends/9781492082989/