Cărți de biblioteca

(Horia Coman) #1

Ma ocup la munca de o mica biblioteca de cărți tehnice. Am compilat intern o lista intre colegi, dar sunt cam nisate. Eu as vrea un fel de “must reads” din domeniu, cu precădere spre partea de software engineering. Așa că m-am gândit să apelez la comunitate pentru sugestii. Pe ideea că O(100) heads are better than O(10).

Așadar, ce cărți ați recomanda unui alt inginer, chiar fără să-i cunoașteți domeniul de activitate?

Mulțumesc anticipat!

4 Likes

(cosmos) #2

Cred ca Clean Code ar merita sa fie adaugat in biblioteca :slight_smile:

Mai sunt si cartile din acest thread


In thread am dat de lista lui @patkoscsaba. Le-am sortat dupa “programming”

2 Likes

(Cosmin) #3

As pune pe lista si Designing Data-Intensive Applications: The Big Ideas Behind Reliable, Scalable, and Maintainable Systems, de Martin Kleppmann.

1 Like

(Adrian) #4

Cred ca gasesti o gramada de liste de-astea pe net. Fara a cunoaste domeniul de activitate si nivelul, o lista de-aia poate fi o idee proasta. Si plictisitoare.

0 Likes

(Patkós Csaba) #5

Yep. Clean Architecture a fost surprizantor de fain. Pe scurt Uncle Bob aplica principiile SOLID la nivel de module ajungand la o arhitectura care este un fel de metamorfoza intre DDD si Ports-And-Adapters si Hexagonal Architecture.
Am reusit de cand am citit cartea sa aplic multe lucruri de acolo atat pe proiecte noi de microservicii, cat si pe proiecte legacy.
Valoarea maxima a arhitecturii se reflecta pe proiecte noi si care vor fi de lunga durata, respectiv pe aplicarea selectiva a arhitecturii in vederea imbunatatirii proiectelor care au deja 5-10 ani de existenta.
Pentru ceva rapid gen “build it and forget it” nu l-as aplicat.

2 Likes