Căști wireless in ear cu microfon bun pentru meetings

Am cumpărat de curând o pereche căști JBL Wave 300 care aveau review-uri bune, dar sunt dezamăgitoare. Microfonul se aude înfundat în condiții de liniște, sunt impracticabile în meetings.
Am primit recomandare de jabra elite 3 dar am probleme cu acest tip de dopuri, mă dor urechile.

Îmi puteți recomanda niște căști wireless cu microfon bun pentru meetings, preferabil din experiența proprie?

Eu folosesc:
https://www.emag.ro/casti-audio-tip-dj-audio-technica-negru-ath-m50xbt2/pd/DF39NCMBM/

Ai aici un review care testează și microfonul, mie mi se pare mai mult decât ok:

Bateria e ok, calitatea sunetului e foarte foarte bună. Nu au features speciale gen noise cancelling, dar mie nu mi-a păsat de astea.

1 Like

Daca vrei microfon bun no fuzz, Jabra Evolve. (dar sunt fragile)

In-ear cred ca cele de la Apple se aud decent. Eventual in-ear cu cablu si tii microfonul la gura (dar cablul se rupe rapid, iti trebuie vreo 2-3 perechi pe an)

De fapt, daca conteaza calitatea microfonului niciunul dintre wireless stuff nu e prea ok.

Eu le-am avut pe acestea
https://www.emag.ro/casti-jabra-evolve2-65-stereo-usb-c-wireless-negru-5706991022926/pd/DX990HMBM/

1 Like

Problema nu este la conectivitate, problema este modul în care funcționează microfoanele căștilor și o vei observa și atunci când ai telefonul pe speaker: distanța dintre sursa de zgomot sunet și microfon. Asta pentru că-i destul de greu să faci o izolare bună între sunetul util vs zgomot de fond. Motiv pentru care vei vedea căști care funcționează ok când e liniște în jur dar vor începe să taie sunete razna când e puțină gălăgie.

Dacă vrei un microfon decent, caută ceva care ajunge cât mai aproape de gură, ceva asemănător cu ce a dat @Cosmin_Popescu mai sus.

Eu personal folosesc un combo de căști wireless și microfon pe fir montat pe un braț. Până acum nu s-a plâns nimeni de vocea mea suavă :smiley:

eu nu am meetings online prea multe / lungi,
dar cand am avut probleme cu audio am ales apoi sony (si mai de buget si mai scumpe, si in-ear si over-ear, si cu noise canceling si fara, etc) si n-au mai fost probleme.

totusi, daca as avea nevoie pentru meetings lungi / dese… as considera microfon separat si daca e posibil si boxe pe langa casti.

În afara de Discord, nu am văzut în alte aplicații funcția aceea de anulare a zgomotului. Microfonul este foarte important. Dacă stai vara pe terasă și bate vântul, este bine să fie cu buretă.

Mie imi place foarte mult sa ma aud ca sa stiu ca nu am zgomote in background sau ca nu vorbesc prea incet/prea tare.

Jabra e cam singurul care permite sa te auzi pe wireless. (functia Sidetone)
Altfel ai nevoie de o interfata audio.

Și cele pe care le-am trimis eu fac asta.

1 Like

Să nu uităm de Skype, Zoom, Teams și Slack :smiley:

Am facut mult research pe acest topic. Eram si eu interesat anume de “in ear” si “wireless” si cu microfon bun pentru meetings, in open-space.

Solutia: AirPods Pro 2nd generation.

Anume aceasta ultima generatia a avut un improvement major la capitolul microfon.

1 Like

Problema, de fapt, e la lățimea de bandă disponibilă la device-urile alea wireless pentru a trimite sunet de calitate bună pe ambele „canale”, difuzoare și microfon. Am urmărit piața asta luni de zile până să mă hotărăsc, am ascultat sample-uri editate și needitate, review-uri peste review-uri, e greu tare să găsești o pereche de căști wireless cu microfon care să sune într-adevăr bine (iar bugetul nu era prea limitat, ca să scoatem asta din ecuație).

Am ajuns într-un final la o pereche de Corsair HS80, care mi se pare că au un raport foarte bun confort/calitate audio/calitate microfon, dar pe care le pot folosi doar în cele 8 ore de muncă, nu duce mai mult bateria. Și, ca să fiu on-topic, evident că nu sunt in-ear. :smiley:

N-are cum să se plângă cineva de calitatea microfonului tău, e totuși un Blue.

1 Like

La fel si eu, doar ca am mers pe mana Marantz.E extraordinar.

Cu tot respectul pentru research-ul tău, nu neapărat. Înainte de JBL am avut o pereche oarecum no name (mixcder) și nu s-a plâns nimeni de microfon în meetings. Problema a fost că imediat cum au ieșit din garanție s-au defectat. Acum folosesc o singură cască de la ele. Contează și cum este orientat microfonul și câte găuri are pentru a capta sunetul.

Nu am căutat detalii, dar logica mea funcționează așa:

  1. dacă pot asculta muzică la o calitate OK pe căștile wireless, nu este o problemă de lățime de bandă
  2. dacă există și căști bune, există pentru că au microfonul aproape de gură. HS80 - cele menționate de tine - fix așa sunt. Coincidență sau sunt interese mari la mijloc? :smiley:

E foarte posibil să vorbesc tâmpenii, dar la 500Kb/s ar trebui să nu existe probleme de audio.

(sunt curios dacă există vreun „bluetooth inspector”, care arată ce trafic de date există între dispozitive :smiley: )


(de aici)

Și atunci cum explici diferența de calitate audio a microfonului între două modele identice, dar varianta pe fir vs. varianta wireless? Și logica mea ar fi spus același lucru la momentul respectiv, că nu ar trebui să existe probleme, las-o dreaq, câtă bandă să consume… Dar uite că nu e chiar așa :smiley:

Ca idee, în căutările mele am luat în calcul exclusiv căști cu microfon în dreptul gurii, cum îi ziceți voi, iar diferențele de calitate sunt destul de mari între modele, dar asta nu e de la calitatea hardware, că toate folosesc aceleași device-uri relativ ieftine.

EDIT: Nici măcar nu trebuie să mă credeți pe mine, uitați ce zice Google, în majoritatea rezultatelor găsite lățimea de bandă e acolo: why are wireless headset microphones bad - Google Zoeken

Wireless nu inseamna neaparat ca e rau, doar ca Bluetooth e ciudat implementat. Cate dispozitive atatea codec-uri, antene de calitate diferita, cip-uri, API-uri la nivel de OS/aplicatie.

De exemplu ce mi s-a parut foarte ciudat la Jabra e ca fara nici un driver iti spune Muted, Unmuted in casca cand dai mute din Teams/Slack.

Altceva ciudat la bluetooth e ca nu poti avea casti si microfon bluetooth deodata, ori una, ori alta.

castile wireless au procesarea de sunet in casti. spre diferenta la alea pe fir.

Dar aceleași căști folosite în trei moduri diferite? Și aici e tot procesarea de sunet aflată în altă parte? (e primul rezultat de pe Youtube, dar sunt convins că există și teste mai relevante de atât)

calitatea microfonului e aceiasi in toate cazurile.
doar ca pt wireless este comprimat => calitate scazuta a sunetului.
pt wired, nu, ca n-are nevoie.

DA