Ce asteptari salariale pot avea ca junior pe Java, in Bucuresti?

junior
salariu
java

#1

Salut, imi caut un job ca dezvoltator Java. Nu am experienta in Java (pana acum am lucrat la Ipsos 2 ani, pe un limbaj proprietar - 2000 ron net + bonuri), nu am un portofoliu. Skill-urile mele in Java sunt mai jos de mediocre, insa sunt strong pe partea de algoritmi si structuri de date.
Ce salariu considerati ca as putea cere in mediul corporate? 2400 net + bonuri ar fi prea mult?

PS: am facut facultatea de info, insa am renuntat prin anul 3, nu am diploma


(George Calianu) #2

Depinde si unde ceri acei bani (companie,localitate) dar parerea mea este ca oricum e putin cifra mentionata de tine. Faptul ca nu ai diploma te va trage in jos in unele situatii, totusi daca stii bine algoritmi incearca sa aplici la multinationalele care chiar intreaba de ei la interviu si unde limbajul in sine nu e chiar asa important (vezi Google,Microsoft,Amazon). Pe de alte parte saituri profesionale gen Linkedin sau recrutari directe s-ar putea sa nu te ajute foarte mult daca nu ai un skillset bine conturat eventual si un portofoliu.

to community: please don’t restart the topic with big money and stupid indians :wink:


#3

In Bucuresti. Impresia mea e ca Google etc. cer destul de mult pe partea de limbaj, si cunostinte care depasesc nivelul meu (framework-uri si alte nebunii, cu care eu n-am avut treaba).


(Red) #4

Lasă firma să judece dacă ești bun sau nu, nu o face tu. Aplică. Preferabil direct in Vest.


(cosmos) #5

Sa zicem ca sunt intr-o situatie asemanatiare cu a ta.
Eu mi-am facut un cv bun. Mi-am facut cont pe bestjobs si ejobs si am inceput sa aplica. La unele firme am fost chemat la interviu, la altele nu.
Poti sa iti faci si un cont de Github si sa incerci sa faci un mic proiect. Iti mai exersezi cunostintele de Java si in plus inveti version control care este foarte util. Este foarte bine ca stapanesti partea algoritmica. Te va ajuta mult la interviu.
Pe langa hard skills, mai sunt importante si soft skill adica cum te prezinti, cum vorbesti etc.


Salariu de 2400 lei este putin pt mediul corporate. Eu am avut un coleg care a plecat din firma unde avea un salariu tot de 2000 ish ron pe un salariu de 5500 ron. Tot pe pozitie de testare.

O suma nu pot sa iti dau, dar gandeste-te ca 2400 ai putea sa obtii si la Ipsos, daca ceri marire.

Un alt lucru pe care sa il faci este sa te documentezi despre compania respectiva. Pe undelucaram.ro poti gasi review-uri despre companie, interviuri, salarii si sectiunea de forum unde lumea vorbeste despre companie.
Atentie: Subiectivism !!!

Succes !


Poti sa incerci code katas in java.