Ce ați mai învățat astăzi?

Nu castigi nimic daca faci asta :slight_smile:

Cum sa nu? Daca lasi un om sa fie nesimtit, la urmatoarea interactiune cu tine sau cu altcineva o sa fie nesimtit++.

2 Likes

Aparent nu e nicăieri prin standarde conceptul de „array” în URL, ci este doar o chestie specifică PHP.

Adică un URL de forma ?foo[]=bar&foo[]=baz are sens doar în PHP, care convertește automat $_GET['foo'] într-un array.

Vrei să trimiți un array? Duplici cheia! ?foo=bar&foo=baz.

Și gândindu-mă puțin… treaba asta are sens, pentru că numele cheii este foo[].

Am aflat asta the hard way, că nu înțelegeam de ce nu trimite aplicația Vue URL-ul corect … FML.

https://url.spec.whatwg.org/#urlsearchparams

2 Likes

Dunno, atata timp cat foo nu are type, mie logic mi s-ar parea sa se suprascrie.

Am invatat hammerlock la salsa :grin:
Bine, mai mult mi-a venit fara sa o gandesc

1 Like

TL;DR: am învățat cât de mult poate costa Algolia (și am folosit Typesense)

Preludiu: un client oferă servicii de hosting pentru clienții lui. Și printre aceste servicii, s-a gândit că e o idee bună să ofere și algolia. Nu are vreun deal cu algolia sau ceva, ci doar a decis că e o idee bună să includă treaba asta într-un pachet de hosting (ceva gen $50/mo).

Doar căăă… clientul clientului are ditamai baza de date (câteva milioane de documente). Din fericire este un tool intern, dar tot sunt vreo 200 utilizatori și câteva sute de mii (cu bătaie spre milion) de căutări/zi [1].

Long story short: vreo $800/mo doar la algolia.

Prin urmare am căutat soluții ceva mai ieftine, iar una dintre ele a fost Typesense. Unul din motivele pentru care am ales asta în detrimentul altora este integrarea cu WordPress, că era nevoie de o migrare cât mai rapidă.

Totul a intrat pe un droplet la DO de $10/mo. Documentația TS este foarte bună, lucrurile au mers ca unse.

Căutarea este rapidă (nu la fel de rapidă ca algolia, dar nici semnificativ mai lentă), avem faceted search & stuff, costurile sunt fixe, toată lumea e fericită.

Cel mai probabil lipsesc ceva features pe care algolia le are, dar pentru ce avea omu’ nevoie este spot on. aproape drop-in replacement :smiley:

1. o căutare = un keypress. ↩︎

5 Likes

Interesant, nu stiam de asta.
Dacă ar fi fost să aleg, Redis ar fi fost alegerea mea.

Poate gresec, insa nu cred ca redis este potrivit pt usecae ul lui @iamntz

Pentru “search as you type”, e bun Redis.
Eu l-aș fi ales doar pentru că îl stiam deja.

Hmm, știe și de faceted search dar pare extra-work. :person_shrugging:

Mie weaviate.io mi s-a parut interesant.

Eu am folosit de mai multe ori meilisearch.com in loc de algolia cu success. Si pe laravel si pe wordpress cu o integrare complet custom.
Am auzit de typesense dar nu l-am incercat. Misto ca vad ca are ranking weights.

Apropo la produsele self-hosted de search ideea e sa apelezi din frontend direct apiul serviciului cu o cheie api separata doar cu permisiune de search.
Adica sa nu apelezi un ajax din wordpress care mai departe apeleaza TS, ca nu ai rezolvat nimic, mereu o sa fie lent in modul asta. Asta inseamna ca ai nevoie de reverse proxy cu ssl pe serverul pe care tii TS.

1 Like

Azi am implementat in react o paginare pe 2 api-uri simultan :face_vomiting: in aceeasi lista cu infinite scroll.
Cireasa de pe tort este ca api-urile returneaza totalul documentelor din db, dar numarul nu este corect :joy: . Trebuie sa apelez mereu pagina urmatoare ca sa aflu daca mai am date de incarcat.
Good stuff. Ne descurcam cu ce avem :smiley:

daca ceri cate xx iteme odata si in raspuns iti vin xx atunci ai sanse de 90% ca mai ai pagini.

Cu react table si react query ar trebui sa fie simplu.

Am folosit weaviate pentru baza de date vectorială până a introdus și MongoDB funcționalitatea asta.

A post was split to a new topic: NuxtJS vs NextJS - păreri după ce le-am încercat pe amândouă

Va las mai jos 2 topic-uri de-ale mele pe reddit.com/r/sre.

Asta e ce am invatat saptamana asta
https://www.reddit.com/r/sre/comments/1fjqqti/i_had_2_big_incidents_in_the_last_month_tell_me/

Asta e ce am invatat saptamana trecuta:

https://www.reddit.com/r/sre/comments/1fha7ob/why_liveness_is_not_part_of_the_four_golden/

Btw, recomand cu tarie acest subreddit . Cautam ceva tekkie pe reddit si nu gaseam. In sfarsit am gasit.

943bns

Daca am sti dinainte care deploy va rezulta intr-un incident si care nu, atunci da. Le-am face toti in maintainence window.

Altfel. sunt anumite deploy-uri, change-uri in production care ai facut cu sutele inainte si a fost ok. Nimic nu prevesteste ce s-ar putea intampla…