Ce ați mai învățat astăzi?

Flutter, React Native, Xamarin :slight_smile:
Toate au acelasi dezavantaj, se bazeaza pe un renderer precum Skia, adica desenezi pe canvas obiecte.

React Native se folosește de Skia pe Android, dar toate aplicațiile native de Android se folosesc de Skia, pentru că Skia e rendererul care se ocupă de 2D rendering (la fel și în Chromium și FireFox). Dar nu funcționează ca Flutter. Pe iOS de exemplu folosește CoreAnimation. React-Native chiar e native, și folosește Yoga când e nevoie. Flutter într-adevăr desenează totul from scratch cu Skia (mai nou, Impeller).

Nici MAUI și nici Xamarin nu desenează totul from scratch, și ele sunt native. Da, există SkiaSharp dar nu înseamnă că asta e folosit ca să deseneze totul de la 0.

Ca răspuns la întrebare: Ionic mai e o opțiune, dar doar pentru mobile. Mai există și tool-uri gen NativeScript dar nu par foarte stabile. De MAUI am auzit la fel, și AFAIK majoritatea folosesc MAUI combinat cu Blazor, MAUI standalone fiind destul de instabil.

1 Like
6 Likes

Portabilitate Java versus .NET Core, pentru Java creezi un *.jar si il rulezi si pe Linux/Windows/MacOS, exemplu ANTLR Works, pe cand pe .Net Core ai un build pentru fiecare sistem de operare in parte, exemplu NopCommerce, seamana mai mult cu C/C++, cu care poti sa faci cate un build pentru fiecare sistem de operare in parte, am incercat in .NET Core sa fac un build pe Linux si sa fac deploy pe un server cu Windows si nu a mers, daca stie cineva Java poate sa imi spuna daca in Java back end merge sa faci un build pe Linux si sa faci deploy pe server Windows.

Nu prea e relevant fiindca in 99% din cazuri pui serviciul in docker. (Imaginea de baza fiind linux)

2 Likes

ssh -G arată configurația folosită la conectare. Până acum foloseam ssh -vvv și încercam să sap în logs după detalii :smiley:

5 Likes

Am scris un patch pentru un Keylogger in C++ cu CLion(cu ajutor AI Tabnine) pentru Windows, logheaza input-ul intr-un fisier pe disk, versiune de Linux inca lucrez la ea, e scrisa in Python, desi instalez pachetele nu le vede, am incercat si cu virtual environment, inca fac troubleshooting.

Virtual environment trebuie activat ca sa iti instaleze pachetele acolo.

python3 -m venv env
source env/bin/activate
1 Like

L-am facut sa meargă, dar logheaza input aiurea cu duplicate in Python, trebuie sa fac debug sau e o probleme de la libraria folosita pyxhook, e o experienta sa vezi ca fiecare versiune e scrisa in alt limbaj.

Sunt niste programele care iti crashuiesc calculator, destul de simpliste si interesante, CPU, RAM, nu sunt virusi in sensul pe care il cunoastem.

Computer is a very complex machine. You just have to break one support to crash the whole structure. It can be done in many ways- overloading the processor, overflowing the RAM, flooding the hard-disk, occupying input/output system or any other resource.

I have personally tested all of the programs on my laptop; no permanent damage was caused by any of them.

Pe contul lui de GitHub sunt mai multe proiecte interesante:

1 Like

Azi am aflat că dacă apeși “.” (punct) pe un repository din github, acel repo se va deschide in Visual Studio Code (versiunea online).

3 Likes

Nu doar asta, dar dacă ai VSC instalat local și ești autentificat cu github, ai toate setările și extensiile[1] și în versiunea online.

1. evident, vorbim despre extensii ce nu au nevoie să ruleze ceva local. ↩︎

1 Like

Zilele astea am descoperit coșmarul suportului pentru limbi cu caractere non-Latin.
Cel mai banal exemplu: ai un formular pe site si câmpurile cer obligatoriu mai mult de un caracter. In chineză si alte câteva limbi, un caracter e echivalentul unui cuvânt in limbile cu caractere latine.

2 Likes

Instant mi-am adus aminte de articolele de genul ăsta:

:smiley:

2 Likes

Nu azi, dar ieri am invatat sa nu returnezi numere de inmatriculare cu defecte. Eu n-am noroc niciodata cu institutiile statului…

Au pus ceva cod de bare pe fata la numerele de inmatriculare (probabil asa le trimit din Bucuresti), le-am zis ca inainte nu erau, la mine era sters numarul pe o placa. Imi ia inapoi numerele si le sterge cu acetona sau cine stie ce in batjocura, plec cu ele asa cum sunt ca am vazut ca n-ai cu cine si cat asteptam autobuzul ies si ei si ne intalnim in statia de autobuz.

Eram foarte aproape sa imi iau bataie de la unul din ei pe strada, cica eu sunt de vina daca primesc numere cu defecte de fabricatie, ei n-au ce face, ca nu inteleg ce vreau pentru 20 de lei, ma blestemau si injurau in ultimul hal ca de ce m-am trezit eu sa le atrag atentia.

Vorbim de Cluj-Napoca, nu Burkina Faso.

Abia astept sa vina AI-ul si sa ii automatizeze pe astia.

Nu le-ai scapat o flegma?

3 Likes

Nu merita sa te complici cu astia, lucreaza de 20 de ani in acelasi loc si ca cica inca n-a intalnit unul ca mine.

Tu le-ai returnat, dar ei le-au dat, nu mai stiu cine a pus codurile de bare…

Zău ca nu am inteles nimic. Ale cui erau numerele. Cine le-a dat? Cine le-a returnat? :smiley:

Am luat numerele de la ghiseu, avea ceva numar si cod de bare pe mijloc. (Se vede de la un metru) Ma gandeam ca e ceva ce se sterge si e temporar, dupa am vazut ca poate e imprimat si sub folia reflectiva.

M-am intors fiindca la mine pe o placa numarul langa cod era sters si am zis ca era defect. (La ghiseu, in jur de 15 minute inainte de ora inchiderii ca sa fie mai clar)

Mi-a luat numerele, le-a dus in spate si a sters aceste coduri (nu frumos desigur).

Mi-a adus inapoi cineva in fata numerele si am plecat sa nu fac scandal mai mare ca nu mai vad numerele 20 de zile daca tine de ei, dupa i-am intalnit in statie…

1 Like