Ce ați mai învățat astăzi?

La fostul loc de muzică am implementat asta pt nginx as a reverse proxy setup

2 Likes

Wow, mai rar aşa eficienţă :slight_smile:

Si parserul “baga tot in memorie” tot la fel functioneaza, doar ca retine fiecare element gasit.

Evident, daca vrei ceva unde sa poti sari cu usurinta la randul 1 milion, nu stochezi sub forma de json toate randurile intr-un singur fisier.

eu am invatat sa folosesc ipython pe post de calculator cu variabile
poti sa-ti faci magic commands, ca:

@register_line_magic
def hex(x):
    return format(int(x), '_X')

In [6]: numar = 123456789
In [7]: %hex $numar
Out[7]: '75B_CD15'
In [8]: bin(numar)
Out[8]: '0b111010110111100110100010101'
1 Like

Niste chestii nasoale de terraform care imi pare rau ca a trebuit sa le invat :slight_smile:

Gen cum sa modific manual state file-ul pentru ca am schimbat template-ul de gitlab ci si s-au stricat niste chestii.

“Ctrl+Shift+U”. Apoi faci release la taste. “2022” si “Enter”. Introduce codul respectiv Unicode. Eg: •
TLDR: Cum sa introduci caractere speciale in Linux in input fields.

Cmd + Ctrl + Space dar nu tre să bagi nici un cod
image

Sau Win + . sub Windows 10+

2 Likes

Echo pe OSX nu e același echo ca în Linux.
Am fost nevoit să înlocuiesc echo cu printf peste tot într-un script.

Am instalat Proxman și am reușit să verific ce date trimite un app de pe telefon :smiley:

1 Like

L-ai instalat pe telefon sau pe pc?

Pe laptop. Pe telefon am instalat un certificat ca să pot intercepta și decripta traficul TLS.

Cred ca depinde de distro, nu? De ex. eu am regolith si din cate stiu nu am optiunea asta.

Cmd e tasta de Mac.

Recent am vazut un demo misto cu keepalived.

Mi se pare foarte tare ce poti face cu el, si faptul ca nu e doar pentru servicii http. Poate fii folosit char si pentru un vpn sau alte servicii.

3 Likes

Recent am invatat cum sa dockerizez un proiect personal.

php, nodejs cu pm2, websockets, nginx cu reverse proxy ca totul sa fie pe acelasi domeniu;

2 Likes

Am inceput sa folosesc embedded files in Go.
:slightly_smiling_face:

1 Like

Iti recomand sa faci buildul separat de docker compose.
De asemenea fisierele de configurare la nginx sa le pui direct in imagine nu colume

La porturi iarasi este recomandat sa folosesti un proxy in loc sa expui porturi asa->arunca o privire la traefik

1 Like

Pai daca le pui direct in imagine inseamna sa nu mai ai control la ele, din codebase. Respectiv, nu le mai poti tine pe git.

In afara de cateva configurari de baza pe care le poti expune prin ENV, ar inseamna sa modifici imaginea de fiecare data cand vrei sa modifici config-ul.

Ceea ce este ok. Configul de nginx al unei aplicatii ar trebui modificat doar la set-ul si gata. Ideea este ca daca pui totul in imagine la deploy ai nevoie doar de docker-compose, iar daca folosesti un proxy atunci in general configul de nginx va fi identic in toate proiectele. Vezi ca pentru productie si imagine de php este bine sa aibe tot in ea mai putin secrets.