Ce ați mai învățat astăzi?

Docker suportă un fisier numit docker-entrypoint.sh care e rulat la runtime (la pornire) și îl poți face să înlocuiască ceva in fisierul de JS/HTML/o cheie SSL prin ENV variables.

Nu ai neaparat nevoie de reverse proxy in nginx fiindcă îți trebuie oricum un gateway/load balancer în fata lui nginx. Doar să poți seta din ENV domeniul pentru CORS.

1 Like

Da, asta e mai mult pentru un mediu local de dev si poate staging. In containerul frontend rulez vue serve cu hot reload :smile:
Pentru productie trebuiesc schimbate mai multe chestiii. Inca invat cum se folosesc imaginile docker. Pe viitor vreau sa invat sa fac un ci/cd cu deployment in kubernetes.

Am invatat ca e usor si amuzant sa construiesti un parser ptr. un mini scripting language.
Am o scena in joc unde apar niste caractere si au dialoguri.
Ptr. fiecare scena in joc o sa am un mini script de genul

char_left appear misterblue
char_right appear johnybravo
wait 2
diag_left appear
end

Si scriu o functie care sa interpreteze aceste comenzi in Godot.
Fun AF! :smiley:

Ce limbaj folosesti pentru parser?

GDScript, limbajul oficial de scripting Godot. E un limbaj pitonic. :slight_smile:

Am terminat btw - mi-a luat cateva ore de testare. Are cateva comenzi simple dar ofera o flexibilitate foarte mare (decat daca as fi scriptat direct actiunile din method calls ptr. fiecare versiune de poveste).

Acum pot sa separ implementarea de data.

Ar fi fost vreo 30-40 de scripturi GDScript separate folosind function calls direct, cu tot cu logica aferenta. Asa sunt 30-40 scripturi “noi”, folosind un limbaj generic ce transmite doar data.

L-am scris folosind o solutie babeasca, if/else in functie de primul termen, nested in functie de al doilea, etc.

E mai complex sa chem functiile aferenta si sa calculez ce se intampla in functie de call.

EG: Cand chem un “char_left appear” sau un “char_right appear” folosind aceiasi texture fac flip cu un -1 la scale.x-ul sprite-ului aferent. Apoi tin socoteala de statusul flip-ului in functie de call. Apoi e animation workflow and signals, etc. Chestii de management, haha.

Banuiesc ca in Dragon Book s-or face lucurile mult my fancy :smiley: N-o sa mai fiu eu nebunul care sa scrie cod “smecher” ca sa impresionez pe nimeni insa. Am invatat lectia asta de multa vreme.

3 Likes

Azi am invatat sa folosesc prisma.io cu nestjs.

3 Likes

Prisma e superb. Nu cred ca exista alt ORM mai bun, pe Node.js, la ora actuala.
M-am conectat si pe canalul lor de Slack, unde urmaresc release-urile, in principiu.

1 Like

Am invatat sa folosesc breakpoint-uri conditionate :slight_smile:
Click drepata pe breakpoint si apare ferestra de mai jos. Conditia se poate scrie in java si are autocomplete.
image
Se va opri in breakpoint cand conditia respectiva este indeplinita.

Este util cand sunt iteratii. Nu mai astepti pt fiecare element.

5 Likes

Sa generez PDF-uri din Python. :face_vomiting: Si m-am lovit cred de un bug dubios in libraria pe care o foloseam. Iar cealalta librarie nu se instala pe Windows.

Genul asta de lucruri tot timpul mi s-au parut tari.

Imi amintesc pe vremuri cand scriam un joc in C++/Qt, m-am folosit de niste fisiere qml care aveau logica in ele. De genul puteam creea un monstru folosind un fisier qml incarcat la runtime, si puteam sa-i pun stats, sa-i definesc strategii de atac, abilitati (tot incarcate din fisiere qml).

E vorba de chestiile astea mici care iti fac munca mai placuta si mai putin repetitiva :raised_hands:

1 Like

GOD Complex. Vezi lucrurile cum prind viata pe ecran. :smiley:

Invat Go momentan, mai exact cursul de pe oreilly - Ultimate Go Programming, Second Edition [Video] (identic cu Ultimate Go | Golang Training for Teams & Individuals - Ardan Labs ).

Am incercat sa invat Rust in trecut, dar e destul de complex si nu pot sa il invat suficient de bine in timpul liber.

3 Likes

Am luat și eu un curs de la Ardan Labs cu Bill Kennedy (ultimate service + k8s)… Recomand

Recent am făcut ceva cu GRPC in Go…

1 Like

6 posts were merged into an existing topic: DevForum Pub & Chat🍻

Ca să scoți un formular ANAF la imprimantă pe Mac OS trebuie să bifezi Print as image, astfel nu poate trimite datele la imprimantă.

Ai incercat sa il deschizi cu Acrobat Reader? Preview-ul din mac e uneori ciudat. Sau neputincios daca e un PDF cu certificat

3 Likes

Formularele de ANAF se deschid doar cu Acrobat, în Acrobat trebuia să selectez Print as image.

Probabil că PostScript și CUPS crapă la complexitatea formularului. Sau poate doar imprimanta mea nu înțelege așa ceva. (Un Samsung cu drivere HP care n-are update pentru M1)

Cu un Word/PDF normal n-are nimic.

Edit: Am descoperit ca de fapt face figuri doar cand vreau sa listez cu Print on both sides (Manual), daca printez simplu merge si fara Print as Image.

Daca aveti cumva un dispozitiv care e mai departe de router si are viteza buna de download, dar creste instant ping-ul si pierde request-uri cand faceti upload trebuie sa setati SQM pe reteaua de WLAN. (Pe OpenWRT e simplu de facut)

Se instaleaza cu opkg update && opkg install luci-app-sqm

React (ma rog, am citit parte din documentatia oficiala). 6 years late? Oh well.

2 Likes

ieri am aflat ca pot sa copiez fisiere intre masina si docker :slight_smile:

docker cp /cale/de/pe/local/fisier container_id:/cale/din/container/fisier

Am avut nevoie pt o treaba quick and dirty fara sa mai fac mount la un file system

7 Likes