Ce folosiți pentru time tracking în 2023?

Am folosit mulți ani PaymoPlus, dar din varii motive am mutat catrafusele pe Toggl.

Acum problema cu Toggl este că în ultimele două luni au avut numai release-uri nasoale cu extensia de browser, iar integrările cu Jira și Youtrack (i.e. ce folosesc) au început să meargă extrem de aiurea.

Numai bine că mi-a ciripit un colaborator secret că Paymo are un update major :slight_smile: Pe de altă parte, UI din Paymo este mult mai aglomerat decât cel din Toggl, deci nu prea am tragere de inimă să migrez…

Voi ce folosiți?

pentru mine e suficient ceasul (de la mana / ecran sau cronometru in unele situatii rare).
cred ca depinde si de tipul activitatii si de nr de proiecte active, dar trackingul automat nu prea reflecta bine activitatea mea.

Eu folosesc Harvest de mult timp pentru ca imi place aplicatia desktop de mac.
Are ceva integrari, cea cu GitHub mergea bine, dar de obicei il pornesc manual si il vad mereu in bara daca merge sau nu, spre deosebire de altele.

Imi ajunge chiar varianta free (cu 2 proiecte), pentru ca am un proiect la comun si fiecare task e denumit de forma “Client - Project” iar taskul detaliat e direct in Notes.

Nu prea am avut nevoie sa le filtrez mai mult de atat pentru fiecare client.

1 Like

Eu am pe mobil un app numit atWork. E destul de simplu si decent.

Am folosit Bill4Time varianta free, acum exista doar un trial de 14 zile, apoi restul cu plata.

Nu folosesc time tracking :stuck_out_tongue:
Am folosit insa in scop personal ActivityWatch. Mi s-a parut de snappy ultima data cand am folosit

2 Likes

+1 for ActivityWatch.

Eu folosesc ActivityWatch ca sa imi monitorizeze ferestrele deschise, cu o usoara categorisire pe proiecte (dar deobicei mi lene sa fac prea detaliat, cu regexuri and everything).

Iar “pontajul” propriu-zis il fac intr-un Google Sheets, care are niste statistici (imi calculeaza ore lucrate pe sapt, ore lucrate pe client, etc). Acest sheet il updatez manual la sfarsit de zi (bine, uneori dupa 2-3 zile).

Roli, nu mai bine folosesti ceva facut in Oradea? :slight_smile: Automatic time tracker, stopwatch, and Pomodoro tracker for your MAC, Windows, or Linux machine.

4 Likes

Lipseste un “made with :heart: in Oradea” :stuck_out_tongue:

V-am incercat, timp de cateva luni chiar. Dar Paymo e un pic overkill for me/not right fit: pe de o parte sunt simplu freelance consultant, am structura simpla de proiecte, Paymo face prea multe, e un pic prea complicat pt mine. Pe de alta parte, imi fac time tracking si la activitati personale, pentru care nu mi s-a parut ca are suport bun Paymo.

Si mai ii o chestie care imi lipseste: acum 3 luni cel putin nu se putea emita factura in RON, cu hourly rate in EUR. Majoritatea contractelor mele sunt negociate in EURO, dar trebuie sa imi apara pe factura si valoarea totala RON. Am intrebat la suport si au zis ca nu este suportata chestia asta.

2 Likes

Clockify.me de peste 5 ani

2 Likes

Mi-ai luat-o înainte cu câteva minute.

Și eu folosesc Clockify de câțiva ani, doar pentru uhm uz intern. Procesul meu e destul de manual, că nu am nevoie să îl integrez cu alte sisteme sau să-mi generez facturi, deși e capabil, cred.

2 Likes

Avaza - acum câțiva ani era doar funcția de timesheet. Au evoluat frumos.

Eu folosesc Clockify. Nu am rabdare sa il integrez cu alte sisteme, nu imi fac facturi cu el si alte chestii desi am vazut ca are multe optiuni.

1 Like

track.toggl.com/ +6 ani

1 Like

mi se pare distopic. de ce ai face asa ceva? Mi se pare ca intra in probleme de etica deja daca dezvolti aplicatii de genu

poate pt ca unii lucreaza si pe ora si ii ajuta sa tina evidenta si sa tarifeze corect[1]
Eu cand am folosit activity watch am vazut ca pierd mult timp pe retele sociale. Bine, l-am folosit in scop personal.


  1. excludem magariile sau ce te invata mentorii :troll: ↩︎

a da ma refer la de astea ca urmaresti angajatii cat stau pe ce aplicatie, cand iau pauza de baie si cand fac “clock in” “clock out”

a mai fost o discutie pe aici care cred ca acopera si subiectul cu angajatorii

Bine, la primul loc de munca am avut o aplicatie in care trebuia sa loghezi ce ai facut
2 ore raspuns la mail-uri
1 ora treaba administrativa
5 ore code
si alte prostii :))

Bine, nu cred ca a trecut nimeni
0.5 ore - mers la baie :))

pai nu scrie nimeni cod 8 ore pe zi. Mi se pare absurd oricum. N-am mai intalnit firma unde nu lua lumea o pauza de youtube sau cafea. Daca bagi 8 ore cod pe zi ajungi la burnout de nu te vezi

1 Like

nu am zis niciunde pe aici sa scrii cod 8 ore
alea erau niste exemple random luate aiurea. Oricum nu cred ca te controla cineva :slight_smile:

Pauzele de cafea si tigara erau la ordinea zilei. Uneori mai dese decat codingul