Ce hobby-uri are un programator?

Știu că o parte dintre voi (noi) mai scrieți pe blog, și nu doar despre programare.

Mai suntem câțiva care practică “tinkering”.

Dar după o zi de muncă trebuie să mai fie și alte activități de destindere. Eu unul mai compun muzică ,

îmbină plăcut pasiunea pentru electronice, programare și sunet. Voi cu ce vă mai ocupați timpul liber?

13 Likes

Eu mai zdrăngănesc uneori chitara. Nu aș putea spune că ce fac eu e muzică (sau măcar sunete plăcute :smiley:) dar sunt perseverent.

4 Likes
1 Like

Sport (alerg, înot, bicicletă - uphill, forță - în funcție de ce chef am). Când sunt în starea de spirit potrivită îmi place să mai exersez și arta fotografiei (fără rezultate notabile până acum). Când eram în România îmi plăcea să mai meșteresc la mașinile familiei

Mi-ar plăcea să încerc să lucrez cu lemnul sau orice altceva DIY (example: boxe/audio, chestii technice sau mobilă și decorațiuni), dar din păcate nu am spațiu și să închiriez un atelier e cam mult pentru bugetul actual.

Mi-ar fi plăcut să fac ceva muzică, însă nu s-a legat nimic până acum. Chitara am abandonat-o după vreo câteva serii de Rocksmith pe Playstation :sweat_smile: și consola de DJ n-am mai atins-o de mai bine de un an.

1 Like

Eu sunt personal trainer dupa ce-mi iau degetele de pe tastatura. :smiley: Compenseaza bine statul la birou.

4 Likes

Am cantat la tobe de la 18-19 ani incolo. E un hobby foarte fain si-l recomand, mai ales ca e mai usor de prins pentru lumea afona cum sunt eu. Singurele cerinte, defapt, sunt sa traiesti in camp sau sa ai niste vecini foarte intelegatori :slight_smile:

Am incercat anul asta si sa-mi fac propria bere, care a iesit destul de OK[1]. Dar inca n-am facut deajuns de constant incat sa-l numesc “hobby”.


[1] Curios ca daca faceam tuica sau vin, nu-l numea nimeni hobby. Dar cu berea … hipsterii astia.

7 Likes

un coleg de birou și-a comandat un set de tobe midi, încă nu a avut plângeri de la vecini. Mă bate gândul să fac și eu investiția, măcar îmi dezvolt coordonarea…

Incerc sa imi pastrez calmul cu copiii acasa. E un hobby care imi ocupa tot timpul :slight_smile:

Tot promit ca de luna viitoare ma apuc de Raspberry pi stuff

7 Likes

nu stiu daca se poate numi hobby

treaba casnica: spalat vase, mai gatesc cate ceva, cumparaturi, etc
:smiley:

1 Like

In afara de blog-ul legat de programare, care dezvaluie un alt hobby, fizica, hobby-ul principal e zborul liber (adica hobby pe bune, ca celelalte sunt legate de profesii). Cu deltaplanul si cu parapanta. Iarna ma las, ca e prea frig… si ma apuc de schi ca sa compensez partial.

4 Likes

Foarte tare piesa, o tot ascult pe repeat de ceva vreme :blush: Si asta in conditiile in care in general nu-mi place muzica electronica. Congrats! :wink:

2 Likes

E al doilea an de cand practic pescuit sportiv la crap. Am deja o galerie de capturi frumoasa, cel mai mare avand 14kg. Toati pestii ii eliberez inapoi in apa, bineinteles.

Daca mai sunt pasionati de pescuit printre membrii, dati un pm poate ne strangem si facem o partida…la anu cel mai probabil :smile:

3 Likes

eu am bormasina.

10 Likes
2 Likes

E super. Abia aștept să instalez o aerotermă în baie pentru iarna asta. Am mai pus și niște rafturi tot în baie, e altă viață.

(Nu știu cum alții dau găuri în perete și crapă faianța. Eu, cu 0 experiență și un clip de pe Youtube, am tras două găuri prin faianță de toată frumusețea. Apoi am instalat același tip de rafturi la mama soției în băi. Zero probleme/crăpături.)

2 Likes

probabil pentru ca n-ai stiut s-o pui pe percutie (sau n-ai). daca nu-i setata pe percutie n-ai nici o sansa sa crapi ceva

1 Like

Zicea în clipul acela să nu pun pe ciocan aparatul. No idea what’s that for.

Foarte misto - ceva sfaturi ptr. cineva care ar vrea sa se apuce de zburat cu parapanta? Gen cum incepi, ai nevoie de permis, pe unde poti zbura, cat costa una?

1 Like

Ce program folosesti pentru muzica?

tobe electrice. poti sa le conectezi la o boxa si sa setezi tu volumul :slight_smile: