Ce salariu are un junior java developer?

Salutare,
De ceva vreme imi caut de lucru, junior de java, si tot timpul cand discut cu hr-ul vine si intrebarea: "cam ce range salarial v-ar multumi? ", si ma intrebam daca stie cineva de pe aici care sunt salariile, pentru ca tot timpul dupa ce le spun cat vreau, ma stresează gandul ca poate am cerut prea mult.

du-te aici
https://www.undelucram.ro/

cauta compania si vezi ce salarii sunt pe acolo. Sau daca nu este, iti faci o idee macar

Daca intrebi de internship sau tech support, nu te gandii la mii de euro

2 Likes

La tech support salariul care mi s-a propus e chiar bun - putin peste o mie de euro, peste care ar mai veni bonuri de masa si un bonus -comparat la experienta mea si la ce am mai citit pe undelucram, desi acolo sunt si salarii de acum 4-5 ani, poate au mai crescut de atunci, de asta m-am gandit sa mai intreb si pe aici

ca o referinta, la noi pt internship(2019) se oferea intre 2500-3000 de lei. Asta si pt ca era de 4 h/zi. Insa sunt firme care dau ,mai mutl.
Pozitia de tech suport banuiesc ca este full time.

1 Like

Da, este full time

La primul job, nu te gândi la nici un salariu; nici firma nu știe ce poți, nici tu. Pe lângă anii de facultate, mai poți aștepta o scurtă perioadă de timp. Acceptă ce ți se oferă. Important e cât de mult poți să progresezi în perioada asta pentru un job mai bun și mai bine plătit. Având în vedere cererea de pe piață, nu o să stai prea mult timp pe bani de semințe.

Mie mi-a plăcut abordarea colegului, dar nu e obligatoriu să faci ca el. Fixează un obiectiv pe termen mai lung și să acordă mai puțină atenție rezultatelor imediate.

1 Like

Intrebarea mea are alt scop, eu sunt intrebat de hr ce salariu vreau, si voiam sa stiu daca nu cumva le zic cine stie ce sume astronomice comparativ cu cat e de fapt un salariu

Cine zice primul o suma in negociere pleaca de pe pozitia inferioara.
E nai bune sa intrebi tu hr-ul care e marja lor, sa vezi daca ti se potriveste. Apoi ii intrebi ce te diferentiaza ca sa intri mai sus in acea marja.

3 Likes

Am mai auzit de abordarea asta, dar nu am avut niciodata curaj sa incerc. Cred ca o sa incerc de acum incolo, ce-am de pierdut

Abordarea asta e potential utila daca esti intr-o pozitie in care compania chiar are nevoie de tine. La joburile de junior, nu-i tocmai o catastrofa pt companie daca nu accepti.

Depinde si de oras, in orase mari (Buc, Cluj etc) intre ~3000 si ~7000 lei . De mentionat aici ca poti fi considerat junior si cu 1-2 ani experienta, caz in care esti probabil mai spre upper range, si la altii junior poate inseamna primul job, caz in care esti mai spre lower range. - nu ai specificat -.

In corporatii se mai practica nivele de gen 1, 2, 3, deci rangeul e destul de diferit daca esti vreun “junior 1” vs un “junior spre mid”.

P.S: la primele joburi e mult mai important skillsetul si ce inveti, decat o mie in plus sau in minus - va face o diferenta mult mai mare de o mie de lei pe viitor, ceea ce ai invatat (sau nu ai invatat) la job

P.P.S: la site-uri de gen undelucram si glassdoor e plin de reviewuri de acum cativa ani, piata a crescut destul de mult de atunci, deci majoritatea sunt sume destul de conservative, imo.

Aici nu e vorba de a accepta sau de a refuza, ci de transparenta. E mai bine asa decat sa dau sume de la mine care fie sunt prea mari, fie prea mici

1 Like

Mai depune CV-ul si la alte companii. Sa ai mai multe oferte de unde sa alegi.

Cand am zis junior, ma refeream la fara experienta. Cand vine vorba de companii si 3 ani se considera junior. Am vazut companii care voiau junior cu 5-6 ani experienta.

De trei luni tot depun cv-ul peste tot - nivel junior.
Si am ajuns sa am doar doua oferte cat de cat concrete. Sunt sigur ca daca nu accept una din ele, altele nici nu mai vad vreodata

Asta nu e f constructiv. @UAnonim a intrebat ce sa faca in situatia data, nu cum sa ajunga in alta situatie.

Sfatul meu de a intreba marja de junior ramane, mai ales daca explici ca iti doresti transparenta de ambele parti, si deschiderea ta e pt a intelege procesul din acea companie. Daca arati si care iti sunt punctele forte si cele slabe, hr-ul va aprecia ca iti cunosti ambele limite (superioara si inferioara).

1 Like

eu cand intrebam de range, in cazurile in care nu eram refuzat, primeam valori de la 5000 la 20000, fix pix, aruncate la intamplare, ca sa fie un raspuns :)) nu ajuta prea mult valorile astea. O baga pe aia cu politica firmei, ca nu au voie sa specifice nici macar un range si n-are ce face :upside_down_face:

Daca “de ceva vreme” isi cauta de lucru, cred ca salariul ar trebui sa fie ultima lui problema. Oricum primul job e de test, pasire in “lumea reala” a programarii.

Poate incerca marea cu degetul cu o formulare de genul “fiind primul job, nu as putea sa dau o cifra precisa, insa cred ca m-ar ajuta daca as sti un range salarial pentru pozitia oferita:rofl:

2 Likes

Ptoblema e ca eu trimit cv-ul si la cateva zile dupa primesc un raspuns cum ca vor continua procesul de recrutare cu alti candidați.

Depunde si cum pui intrebarea. Tin minte ca acum vreo 12-13 ani a venit la interviu un puști de 20, al carui singur merit era ca avea in adminiatrare site-ul nr 1 in trafic.ro pe domeniu religios. Noi cautam disperati, dar nu chiar orice. A reiesit clar din discutii ca are f f multe de invatat, dar a fost foarte ferm in negociere si a cerut sume pe care nici noi nu le castigam :sunglasses: Am apreciat clar faptul ca stie ce vrea si poate argumenta, desi tehnic era cam 10% din ce aveam noi nevoie. Nu am fost colegi pt ca era prea inflexibil, nu intelegea ca “1000 eur in mana pe cartea de munca e pt seniori in corporatie” si noi eram startup, whatever.

Asa si cu interviurile astea, tre’ sa fii o țâră sigur pe tine, nu sa stai sa conduca hr discutia. Tu esti acolo pt un motiv, ai un scop, vrei informatii, esti dispus sa oferi informatii. Pai nu le ceri pe un ton umil, nici nu afisezi aere de maxima superioritate. Interviu = dialog, nu e ca si cum hr e inchizitia si sentinta se stie dinainte. Daca ar fi asa, de ce te-ar lua pe tine si nu pe urmatorul care intra pe usa?

2 Likes

Cum scriau si altii mai sus focusul in etapa asta ar trebui sa fie strict pe identificarea companiilor unde se poate invata ceva si pentru tine asta ar trebui sa fie criteriul principal de selectie. Poti ajunge intr-un loc cu un salar bun dar nu o sa fie nimeni de la care sa inveti sau un mediu de lucru toxic care sa te termine.