Colaborare Themeforest

envato
marketplace

(Maxim Gabriel) #1

Salutare! Este interesat cineva de un parteneriat pe Themeforest?

De curand am intrat pe themeforest cu un “One Page PSD Template for Beauty Salon”, iar pentru inceput am nevoie de un colaborator pe partea de front-end development. Colegul trebuie sa stie cu ce se mananca treaba asta pentru ca cerintele sunt foarte inalte pe acest market place.
Daca totul decurge bine vom imparti castigul din vanzari 50%-50% plus ca vom dezvolta alte template-uri,

Multumesc!


(Aysun) #3

Trenul Themeforest s-a cam dus, doar sa apara categorii noi si sa mai schimbe ceva WP Gutenberg.
Ca si idee, eu le fac pe amandoua, design + dev, nu o sa-ti dea nimeni 50% doar pentru design, indiferent de cat de premium este. Pe langa faptul ca sunt mai multe ore de lucru pe partea de dezvoltare, odata ce tema a fost lansata apare problema suportului si se inmulteste rapid cu mai multe teme active.

Asta e presupunerea mea pentru lipsa de raspuns.


(Maxim Gabriel) #4

Am inteles raspunsul tau, dar incercarea moarte n-are. Arata-mi si mie contul de acolo ca sunt putin curios.


(Maxim Gabriel) #5

Pentru lipsa de raspuns nu cred ca envato este problema, ci mai degraba lipsa fortei de munca, din pacate. :frowning:


(Remus) #6

Sunt de acord cu @Aysun in privinta procentelor, ca nu sunt echilibrate corespunzator cu volumul de munca. Intr-o astfel de colaborare ce garantie are cel care dezvolta tema ca va primi comisionul din vanzari? Contul Themeforest presupun ca apartine unei singure persoane.


(Maxim Gabriel) #7

Accesul la cont se ofera si celeilalte persoane, nu este asta o problema. Am gasit o persoana, dar inca mai astept. Mersi.


(Skat) #8

Lasand procentele deoparte, a devenit cam dificil sa faci bani frumosi pe TF. Este posibil dar iti trebuie un design care sa prinda la mase sau sa descoperi vreo nisa neexploatata inca si sa tragi tare pana o descopera si altii (cum au fost temele pentru crypto). Ce este sub capota prea putin conteaza in prima faza. Eye candy ruleaza.

@maximgabriel15: cum ti`am zis si pe email: templateurile HTML sunt cam pe duca.


(Attila Csaba Szabo) #9

Hai sa va zic si eu parerea mea. Themeforest si Envato NU din cauza procentului mic este o chestie fumata, ci din cauza celor mai proaste practici posibile. 90% din lucrarile problema cu care am avut de-a face, au fost si sunt intotdeauna din cauza unor chestii cumparate de pe Themeforest sau alta componenta a Envato marketplace.

Ei accepta sau au listate, pluginuri pentru wordpress care se dovedesc a nu fi pluginuri de wordpress, pluginuri care contin malware si backdoor, ZERO protectie / validare date introduse in form-uri, ZERO concept in ce priveste workflowul unor aplicatii, am impresia ca marea majoritate a “aplicatiilor” vandute la preturi derizorii de 15…25 $ sunt facute prin copie la xerox (buy an app, change a few things in code, launch it as your own) si s-a stricat si xeroxul in timpul copierii si a iesit cu dungi.

Este ca ORICE alt marketplace, pentru… oile care prefera sa fie in turma. Si turma niciodata n-are multa minte. Asta, asa dupa ce-am facut debug la cateva sute de instalari de “aplicatii” si “theme”-uri luate de pe themeforest/envato, la clientii mei.

In marea majoritate a cazurilor, chestiile listate pe envato nu ofera ce spun ca ofera, si in realitate, sunt module/pluginuri/theme-uri/ etc. gratuite MULT MAI BUNE, GRATIS, decat stifturile care-s listate acolo.

Daca ceea ce am scris, jigneste pe cineva, sorry, nu asta era intentia.
Dar daca-ti respecti munca, listeaza-ti theme-urile si pluginurile, appurile, oriunde in alta parte, dar nu pe gloata aia de Themeforest / Envato.

My2C


(srmn) #10

Hm… Am lucrat mai mult cu teme de pe themeforest și mai puțin cu module. Și am avut de-a face și cu teme documentate bine, cu funcții realizate bine, dar și teme slab documentate, care necesitau o mulțime de module și cu multe probleme.
Însă nu cred că marketplace-ul e de vină. Poți găsi teme la fel de proaste oriunde altundeva.


#11

Foarte interesant comentariul. Care crezi ca ar fi niste alternative viabile ptr. CodeCanyon sau ptr. code/app selling in general?


(Maxim Gabriel) #12

Salutare, stiu metodele care se practica pe themeforest(in mare parte copiatul etc), dar chiar vreau sa fac ceva unic sau cel putin 70%. Am un PSD acceptat si cred ca este putin diferit de majoritatea care au aparut in ultima vreme. Astept un raspuns la intrebarea “Care este cea mai buna alternativa la acest lant numit Envato?”


(Ionuț Staicu) #13

Eu știam de Mojo și de Creative Market:


(Eduard-Dan Stanescu) #14

Nu’i nimic special la PSD-ul tau. Daca vrei sa faci ceva calumea, vino cu componente unice, dar care sa se poata si coda si care sa se preteze la responsive design.


(Aysun) #15

Nu prea exista alternativa mai buna pentru ca au cel mai mult trafic.
Am fost la o intalnire Envato si au venit ThemeRex sa tina o mica prezentare (in momentul acela aveau sediu in Ucraina cu 50 membri (design/dev/suport), dupa care, desigur, au fost cateva intrebari.

Asta a fost acum un an, din ce imi mai aduc aminte:

  • in 2014 Envato aveau doar 2 oameni la review pe sectiunea de Themeforest. :sweat_smile:
  • desi ei nu sunt in top sellers, se bazeaza pe cantitate, nu calitate.
  • s-au certat foarte mult cu reviewers pentru ca era foarte multa interpretare subiectiva.
  • si atunci si in prezent le ia foarte mult sa raspunda la suport.
  • au recunoscut ca momentan Themeforest este ca o placinta uriasa si 1% din autori iau gen 90% din sales. Restul e scrubs. Faceti un exercitiu de imaginatie, cate sale-uri s-ar raspandi prin tot marketplace-ul daca n-ar mai fi acel top-sellers. <- cuvintele lor.
  • e foarte greu la inceput si au recomendat ca mai degraba sa te alaturi unei echipe de autori, mai ales in privinta domeniului Wordpress.

Envato au mai fost aratati cu degetul de comunitatea Wordpress si exista ditai thread-ul pe Wordpress Tavern in care se explica faptul ca e aproape ilegal sa iei Wordpress-ul, sa-l modifici fara plugins si sa vinzi ca tema.
Pe langa asta, problema mea personala cu Envato este ca au fost destul de nesimtiti cand a fost vorba de introducerea TVA pentru EU, si apoi acel extra sales tax de 10% ca isi muta ei sediul in S.U.A si in loc sa se ocupe ei de partea asta, pentru ca sunt platforma, au hotarat sa puna in bratele autorilor tot.

Envato nu mai este o platforma din punct de vedere fiscal ci a devenit un intermediar.
In contabilitate tu nu facturezi catre Envato, ci catre clientul care cumpara, dar ei au dreptul sa-ti faca automat refund din cont.
Cam o struto-camila de luam toate avantajele si iti dam toate dezavantajele, exceptand traficul nostru urias.

Creative Market au impins recent totul spre design resources, Mojo, TemplateMonster nu au traficul Envato.

Cu toate astea, tot merge treaba pe Envato si exista avanturi mari cand apar categorii noi si nise ne-exploatate. Admin Templates au prins recent avant si prind foarte bine la startups care au nevoie de solutii rapide pentru SaaS-ul lor.
Exista iteme bune, daca urmaresti autori si selectezi ce trebuie. Exista copy-cats o groaza care iau produse deja de pe Envato, le modifica si le pun la vanzare.
Era o comunitate frumoasa prin 2010, cu accent pe calitate si suport, discutii interesante pe forumuri. Acum forumurile au fost inundate de indieni cu inteligenta emotionala scazuta unde isi fac laba in cerc ca au facut 50 sales.


(Maxim Gabriel) #16

Multumesc! Cred ca este cel mai bun comentariu de pana acum! Alternativa mai buna dpdv al vanzarilor nu cred ca exista in afara de envato.


(Ionuț Staicu) #17

Pentru că discuțiile sunt prea interesante, am mutat această discuție în altă categorie; nu-și are locul în #marketplace :smiley:

Acum că ne-ai făcut curioși, nu dai și link la tema ta? :slight_smile:


(Maxim Gabriel) #18

Ok, mai jos este link-ul. Astept o parere indiferent de care ar fi :slight_smile:

Multumesc!


(Attila Csaba Szabo) #19

Daca vrei sa vinzi cantitate, situl tau propriu baza pe asta, si construirea sa ca business. Exemple: themeisle (dot com), si altii. Si themeisle e cu baieti din RO in spate, din cate stiu, si sincer, au facut cateva chestii extraordinare, bine gandite.

Acuma, nu stiu cum s-ar compara volumul lor de vanzari, cu volumul de pe envato. Dar ai intrebat alternativa. Alternativa asta e. Si stii de ce ? Pentru simplul fapt ca “anything worth doing at all is worth doing well”.

Vrei sa faci asta ? Da-i inainte cu tot sufletul. :slight_smile:


(Maxim Gabriel) #20

@cristalheart, chiar daca i-ai raspuns lui @scheffgames, gasesc in ceea ce ai spus o motivare, mai ales in ultima fraza, oricum, multumesc pentru raspunsuri la toti :wink:


(Ionut Tudor) #21

Accepti si incepatori? Am cunostinte HTML, CSS si ceva Javascript + PHP basic.