Salut, de 2 ani dupa ce am terminat facultatea m-am angajat la o firma unde lucrez ca java developer. Recent, la evaluarile anuale mi-au spus ca nivelul meu de performanta este sub asteptari si ca cel mai bine este sa imi caut altceva. Nu mi s-au prezentat niste KPI-uri concise si nici nu am vazut vreun feedback negativ de la client (mi s-a spus ca oamenii sunt diplomati), defapt nu mi-au prezentat niciun fel de feedback, m-am bazat doar pe ce zicea mangerul. De asemenea a tinut sa mentioneze ca eu am cunostinte tehnice bune, doar ca nu am avut un impact multumitor pe proiect (nu s-a vazut skillul meu pe rpoiect). Prin primavara anului trecut am mai avut o sedinta in care mi-au spus ca performanta mea este sub nivel si ca se recomanda sa iau masuri (am facut overtime o perioada, cam 3+ luni si inca ating o medie de 45h/saptamana). Salariul nu este fenomenal, 4300 RON net.
Deschid acest topic in speranta ca poate gasesc oameni care au intampinat genul asta de situatie? Pentru mine este foarte mult o dezamagire interna, in facultate eram student above average (chiar am obtinut un interviu pentru un internship la facebook odata). Dar la locul de munca, in conditiile in care este o simpla companie de outsourcing si nu pe cine stie ce pozitie sf si highly paid, este extrem de demoralizant, pana la punct de a renunta complet la domeniu.
Vreau sa specific, dpdv al experientei eram cam cel mai novice, atat ca varsta cat si ca ani efectiv lucrati. Stiu ca este neprofesional, dar am comunicat acest lucru si altor colegi si multi mi-au spus ca ii surprinde decizia. Si da, oricat de urat suna, am simtit ca seful nu ma place ca om si nici team leadul (posibil sa fi polarizat acest aspect decizia?) si chiar ca sunt comparat cu colegi cu mai multa experienta ca mine (spre exemplu 7 ani). Are sens sa caut alta companie, sa poate o reprofilare, nu stiu exact ce ar fi recomandat in genul acesta de situatie, nu am mai auzit de oameni concediati in IT, si nu m-as fi gandit ca voi fi eu vreodata. E o stampila ca esti un looser absolut daca esti dat afara?
Eu sunt un pic confuz, pentru ca in facultate aveam colegi care nu erau in stare sa ia un examen la o materie nici la a 5-a incercare (din motive ca nu ii ducea capul, nu ca nu invatau sau ca nu ii atragea [si nu ma refer doar la materii teoretice…, chestii de baza gen OOP]). Si acum lucreaza chiar la firme ok si sunt promovati peste dublu cat iau eu.