Conversie profesională - dinspre IT spre altceva

De curiozitate, și-a dorit cineva să își schimbe meseria, si dacă da, la ce s-a gândit?

Eu unul aș prefera să fac mai mult antreprenorat, eventual în alt domeniu decât digital, însă orice idee pe care am avut-o ajungea la un moment dat să includă și o platformă online sau aplicație.

1 Like

Și eu încerc să mai fac ceva pe lângă IT. Însă fără prea mare succes. Țara în care locuiesc are reguli destul de stricte în orice domeniu și cam orice afacere ai vrea să încerci ai nevoie de foarte mulți bani la început (garanții, asigurări, certificări etc).

Ultima idee a fost să preiau o sală de forță (gym) deschisă non-stop. Intrare pe bază de cod. Aveam una în blocul în care stau care a dat faliment în urma unei inundații. După o lună a apărut spațiu de închiriat pe net. Din anunț am văzut cât e chiria și cât de mic era spațiul. Imposibil de scos banii de chirie din abonament.

Dacă aș sta în România, cred că aș încerca să-mi deschid un service/garaj de reparat/recondiționat mașini.

Dacă aș avea mai mult timp la dispoziție mi-ar plăcea să recondiționez și să repar echipamente IT vechi (PC, laptop, monitoare etc) și să le donez oamenilor din țări mai sărace. E incredibil cât de multe electronice funcționale se aruncă în țările mai bogate…

5 Likes

S-ar putea să sune aiurea, dar mie mi-ar plăcea să înființez un teatru de vară cu terasă unde să se servească numai focaccia si snacks-uri asemănătoare, ceaiuri si cafea.
Fără alcool și țigări.

Teoretic există posibilitatea, dar până la practică e un infinit.

2 Likes

Încă nu, e bine cum e.

În rest zborul ar fi o opțiune, dar e ridicol de scumpa o licență comercială.

Nici eu nu pot să mă plâng, dar întotdeauna există ceva atrăgător la alte profesii.
Nu m-as vedea totuși plecând de la o profesie tehnică către alta tot tehnică.

Zborul este foarte diferit si atrăgător.

Programatorii cu care discutam subiectul erau indragostiti de ideea de bucatarie/chef, sa faci de mancare. Vad aici o paralela cu programarea folosind niste ingrediente de baza creezi ceva nou.
Desigur realitatea a ce se intampla in bucatarie e un pic diferita ceea ce opreste pe multi sa faca o atfel de schimbare.

Subscriu @pghoratiu , sunt fan PaprikaTV. Este relaxant sa vezi cum se imbina totul si ai atata loc de “joaca”. Erau ceva glume pe net, n-o sa dai niciodata de cazul in care te uiti in frigider si vezi ca Morcov_v1.2 nu este compatibil cu vanata-0.6b, sau faptul ca faci indigestie de la sandwich-rc1.

Personal am zis ca daca intru-n burnout si vreau early retire, ma mut intr-un satuc dintr-o tara nordica si imi fac emisiune de bucatarit.

3 Likes

Păi de ce într-o țară nordică și nu la noi?
Mă gândesc că poate vrei să ai și o mică grădiniță, dacă vrei unele ingrediente proaspete.
În țările nordice ar merge în seră, dar afară…
Am văzut și eu pe Paprika câțiva care au emisiuni și partea cu propria grădiniță adaugă un pic de aromă emisiunii.

Apropo de compatibilități, există și în bucătărie destule “pairing”-uri. Salvia merge bine la friptura de porc, cimbrul la pui. Salvia poate inlocui cimbrul, dar nu le poti pune împreună. Și tot așa…
:slight_smile:

Eu nu cred că m-aș descurca cu un vlog sau emisiune culinară pentru că n-am prezență scenică.
Deocamdată am o grădiniță și fac aluat foarte bun, fie pentru focaccia, pizza, gogoși, scovergi, etc.

Asta ar fi mai mult o fita de-a mea, legata de acel early retire specificat, si nu un criteriu RO vs XY. Imi surade ideea, e de incercat :slight_smile:.

Stai să găsești un sandwich outdated, că faci indigestie și de la ăla :troll:

2 Likes

Foarte bine zis „îndrăgostiți de ideea de…”. Majoritatea habar n-au ce înseamnă o bucătărie „industrială” și chiar nu văd de ce ai vrea să faci asta ca meserie dacă ai alte opțiuni. :slight_smile:

3 Likes

^This! Am auzit ceva de genul asta de la cineva care a facut tranzitia, ritmul si programul de munca e INFERNAL

1 Like

Uite o alta idee de “conversie profesionala”: FIRE - Financial Independence Retire Early :grin:

  1. Economiseste cat mai agresiv
  2. Cheltuie responsabil
  3. Investeste
  4. Faci orice (meserie) vrea muschiu’ tau