COVID 19 loveste cu home office

Salut, as vrea sa deschid acest subiect cu voi despre ce masuri s-au luat la voi in companie, daca s-au luat, si ce parere aveti despre asta? Credeti ca sunt niste masuri bune?
La mine s-a lasat cu 3 saptamani de home office which is ok for me.:sunglasses:

3 Likes

La noi e wfh until further notice. Nu suntem obisnuiti, mie unuia nici nu-mi place foarte mult, dar s-au instituit niste proceduri si merge bine pana acum. In conditiile limitarii contactului social care ar putea duce la o epidemie mai violenta, mi se par niste masuri de bun simt, mai ales ca nu limiteaza foarte mult lucrul in sine. Folosim hangouts, zoom, slack pentru comunicare, si dupa cum ziceam, functionam in parametri.

1 Like

Cu ocazia asta o să observe companiile două chestii:

  • nu doar că se poate lucra remote dar se poate și fără ședințe din orice răhățel;
  • câte economii ar putea face (e.g. curent, consumabile)

Eu am așa o presimțire că după ce trece toată distracția asta vor apărea multe companii care vor permite și încuraja remote.

10 Likes

Pana pe 29 martie cel putin :crazy_face: Pentru mine unul, nu e chiar atat de placut :))) n-am lucrat nici o zi de acasa, si imi e destul de greu sa ma concentrez. Imi e greu sa stau la birou in casa, o zi intreaga, ma distrag galagia de afara, TV-ul si patul :)) [la munca am 2 monitoare + laptop, acasa am doar laptop / sigur trebuie sa fac o investitie aici :thinking:]

Ma gandeam la cei ce lucreaza remote tot timpul … imi pare foaartteee plictisitor, interactiune 0 cu oamenii. Doh, poate acum descopar ca nu’s eu facut pentru lucrul remote (vise), chiar daca, cateodata ma uitam cu ciuda la postarile de pe linkedin despre joburile remote si despre cat de benefice sunt ele. :laughing:

La noi e permis (dar nu obligatoriu) wfh pana pe 22.03 fara contorizare (pana acum aveam 2 zile pe luna), dar doar cu acordul TeamLeaderului.

Hi, I’m Red and this is -the way I always worked-. Don’t be alarmed if you find yourselves more productive and capable of doing things on your own.

5 Likes

În Olanda e momentan doar recomandat WFH, însă tocmai au fost banate adunările de peste 100 de oameni, iar noi suntem peste 100 de oameni prin birou. Așteptăm mailul de la ăia mari prin care se spune că de luni încolo until further notice se lucrează de acasă. Zoom, Slack șamd :slight_smile:

Mulți prieteni de la alte firme olandeze mai mici lucrează deja de acasă de la începutul săptămânii.

Întreb și aici. :slight_smile:

Ați făcut peer programming când ați lucrat remote?
Dacă da, ce ați folosit, VS Code’s Live share extension, sau altceva?

Într-adevăr, interacțiunea socială e slabă.
Te vei bucura de vecini, de 2-3 ghivece cu plante, ba chiar s-ar putea să devii interesat de grădinărit, de deplasatul pe bicicletă sau trotinetă și vei descoperi tot felul de mici hobby-uri.

Nu știu cât fac unii de acasă până la servici, dar pe mine mă costa 2 ore zilnic.
Timpul ăsta îl folosesc altfel acum.
De fapt asta e motivul principal pentru care merită să lucrezi de acasă.

2 Likes

Sunt in a 4 a zi de work from home. Am reusit urmatoarele pana ieri:

  • Sa fac niste configurari prin aplicatie care au asteptat cam vreo luna
  • Sa pun pe picioare un api rest plus un frontend cu Angular si Typescript
5 Likes

Cu ocazia asta s-au fixat destul de multe probleme legate de accesul de la distanta.

Cum spunea cineva, asta este o buna ocazie sa aratam companiilor si managerilor ca putem lucra fara probleme si de acasa si se poate face treaba cel putin la fel de bine.

3 Likes

La noi in Brabant de ieri departamentul de r&d (cateva sute, multe, de oameni) vin jumatate la birou, jumatate lucreaza acasa.
De azi se intra in cladiri doar prin locuri special amenajate, cu senzori de temperatura.

2 Likes

It’s too late when you have a fever :laughing:

5 Likes

Adica va imbolnaviti pe rand. Nu sunt de acord cu masurile pe jumatate. Fie toti wfh fie niciunul ca oricum e acelasi lucru daca faceti prin rotatie.

Eu sunt intr-a 3-a zi de wfh. Am fost cel putin la fel de productiv. Am mai lucrat remote si imi place dar imi place si de la birou.

Observatie: munca doar la laptop, adica lipsa celorlalte 2 monitoare, ma face sa ma concentrez mai bine pe ceea ce am de facut. O sa revin la chestia asta dupa 2 saptamani. Dupa 3 zile insa e clara treaba.

Daca se mentine afirmatia de mai sus si dupa 2 saptamani, renunt la monitoare si la munca.

Mai are careva senzatia asta?

2 Likes

Senzorii de temperatura sunt ineficienti. Eventual depisteaza cand e prea tarziu, deja purtatorul a dat la multi.

3 Likes

Ciudat, mai ales ca sunteti atat de multi. La noi sunt vreo 400 FTE + contractori si desi ni s-a zis ca putem veni la birou ca e safe, am fost incurajati de catre management sa lucram de acasa. Si asta s-a vazut.

Edit, ca sa nu spamez cu inca un comentariu - managementul ne-a zis ca putem sa ne luam linistiti monitoarele si celelalte periferice acasa daca avem nevoie. That was nice, chit ca nu e nevoie :slight_smile:

1 Like

Iata ca au aparut si primele aplicatii ca reactie la masurile impuse de COVID-19. E vorba despre Remote Roulette :slight_smile: Stiu ca poate vi se pare amuzant, dar am colegi care dupa 2-3 zile de lucrat de acasa au ajuns la concluzia ca nu e pentru ei. Prefera lucrul de la birou.

1 Like

Azi am terminat a 4 a zi de wfh.

Concluzii dupa 4 zile

Am reusit sa termin tot ce mi-am propus intr-o maniera lejera si fara sa ma grabesc prea mult. De asemenea am reusit sa iau pauze mai dese de vreo 15-20 de minute in care am stat away from keyboard. :slight_smile:

De asemenea toata saptamana viitoare voi lucra de acasa. Ceva imi spune ca dupa acesta nebunie, din ce in ce mai multe firme vor oferi acesta posibilitate mai des :smiley:

7 Likes

Ceva imi spune ca firmele abia asteapta sa treaca aceasta nebunie si sa revina la modul de lucru obisnuit… mai ales daca citesc pe forumuri ca angajatii isi iau pauze dese de 15-20 min.

3 Likes

Sa citeasca!!!

1 Like