Cum am inceput sa scriem cod?

Ai avut noroc de parinti care au investit in tine, pe atunci un calculator ca cel primit de tine costa peste 10 salarii medii, pe cand HC-ul facea vreo 2.

1 Like

Da, au investit ai mei mereu in mine. Nu pot decat sa le multumesc si sa le fiu recunoscator. :slight_smile:

Calculatorul a costat peste 1000 de marci germane, nu stiu exact cat era salariul mediu, dar stiu ca era o mica avere.

1 Like

was that some kind of penta-core? :smile:

AMD X5-133MHz era o clona a Intel 80486, dar il depasea ca viteza, cel mai bun Intel 486 DX4 ajungand la maxim 100 MHz.

2 Likes

nice insa:

Real world performance varied, however, with later Windows operating systems and many FPU-sensitive games favoring the Pentium 75MHz.

Jim Keller insa nu ajunsese la AMD :smile:

1 Like

Eu am inceput cu programarea in clasa 8-a, in 1999. Am primit de la o ruda un calculator mai vechi,cu o configuratie slaba, pe care rula Windows 3.1, iar cum jocuri care sa mearga bine pe el nu am gasit, m-am apucat sa studiez manualul de informatica de liceu. Am fost atat de absorbit de ce am descoperit ca puteam sa fac cu un limbaj de programare incat in cateva luni am parcurs cam toata materia de clasa a 9-a si a 10-a.
Aveam o cartulie cu instructiunile limbajului Pascal pe care am citit-o din coperta in coperta de multe ori, ca sa gasesc cate o solutie la problemele ce le intampinam.
Pe atunci nu aveam internet, si nici acces la vre-o comunitate de programatori, asa ca atunci cand descoperea rezolvarea la cate-o problema tehnica eram foarte entuziasmat. Acum totul e mai simplu. Search pe google, sau intrebi pe StackOverflow.

2 Likes

Eu am vazut niste pseudocod intr-o carte de matematica, si m-a atras forma perfecta a codului si am incercat sa il inteleg, eram la tara asa ca am invatat programare fara calculator si apoi am avut si calculator, era o noua provocare, de aici si idea ca algoritmii sunt matematica aplicata, gandire analitica, gandire logica.

Super tari povestile fiecaruia :smiley:

Eu am inceput cu domeniul web fix dupa ce am tras internet. Vroiam si eu sa am un site, asa ca m-am pus sa-mi fac unul. Mai tarziu mi-am facut blog, vroiam sa modific tema, am mai invatat chestii.

Cativa ani mai tarziu mi-am cumparat masina si nu aveam bani de benzina, asa ca mi-am cautat un part time sa scot doar banii de benzina (aveam inca bani de la parinti pentru restul).
La primul job am invatat foarte multe :slightly_smiling:

PS: Foarte frumoasa perioada de inceput. Inca-mi amintesc ca gasisem codul sursa de la un ‘program’ (in c++ sau c# parca era scris) care schimba statusul de la Yahoo Messenger, il modificasem un pic, il compilasem, si ma distram dupa aceea.
Mai era si perioada cu mirc, cand puteai “scrie” niste scripturi pentru mirc, sa faca diverse chestii (gen puteai crea boti, trivia, autoresponder, etc")

In clasa a VI-a, doamna/domnisoara (nu am idee, parea destul de tanara, gen tocmai iesita din facultate) ne-a predat niste Pascal… deci primele linii de cod le-am copiat de pe tabla, pe caiet…

1 Like

Am avut prin clasa 11 un proiect in liceu trebuia sa desenam grafuri in Pascal, atunci am descoperit OOP si sa produs acel click de care zice @iamntz, am vazut un potential intr-o stiinta care pana atuncea nu ma pasiona mai mult decat sa iau niste note.

1988, HC, inceput cu Turbo Pascal, Basic, trecut prin C/C++, assembler, Perl, PHP, Ruby, mai nou Javascript. It’s been one hell’of a ride …

Inca iubesc Objective Pascal (Delphi) si C.

Ma gandeam ca anul asta fac 18 ani de cand studiez programarea, din 1998, in ultimi 10 ani am lucrat ca programator, pe viitor cred ca mi-ar placea sa fac afaceri cu inteligenta artificiala.

1 Like