Draga programatori , ca sa fiu scurt si la obiect am inceput sa lucrez la ideea de aplicatie care mi-a venit dar ma tot gandesc daca exista vreun mod bun sa o lansezi pe piata. Adica sa zicem ca ( nu pot sa zic exact ce idee am dar incerc sa vin cu alta cat se poate de asemanatoare) vreau sa fac un soft de gestiune super profesionist , ceva pentru depozite unde sa poti sa vezi ce marfuri intra si ies dar pe langa featurile de baza integrez si ceva AI / Data science ( sa vad care produse sunt cautate si sa trimit date la furnizori despre poate care magazin vinde mai bine, unde e mai likely lumea sa cumpere ) dar eu daca fac aplicatia asta sunt multe probleme care intervin si anume:
-
Eu sa zicem ca o sa fac la inceput ceva dummy mai mult adica o aplicatie ceva mvp ceva cu nu stiu orez, si ciocolata si stuff si pun cativa parametrii pentru fiecare produs: sa zicem data de expirare , poate pret , nr produse, dar problema e ca nu stiu daca sunt buni parametrii si daca o sa functioneze in viata reala chestiile astea ca poate ei au nevoie de mai multi parametrii pentru produse ca mno poate vor sa faca statisticii cei cu depozitul si le trebuie cate kcal au produsele sau daca e produs de copii sau alte date la cere eu nu m-am gandit si asta e aiurea ca fac asa putin blindly software-ul.
-
Sa zicem ca prezint aplicatia dummy foarte simpla la ceva event la facultate da cum ajung eu la depozitele mari sau supermarketuri ca sa pot inspecta sa vad ce produse au, cum le arata baza de date si stuff ca sa fac un soft care chiar sa mearga pentru ei
-
Dupa of course intervine problema bugetului: ca mno daca vrei sa folosesti ceva mai profi pentru auth de exemplu aws cognito tre sa dai banu jos dar in prima luna de unde ban, si daca ai ceva baza de date banuiesc ca o sa fie in cloud ( altii bani alta distractie)
Plus ca care sunt sansele ca un pusti de 21 de ani cu 3 internshipuri sa poate sa faca un soft perfect fara buguri care sa nu crape pe nu stiu eu ce edge case si sa aiba si coverage la test mare ( adica pur si simplu sunt prea multe chestii pentru un singur dev si fara experienta) -
Poti gasi undeva investitori? Exista ceva evenimente cu oamenii de astia bogati carora poti sa le zici uite iti dau 40% din profit daca imi dai suma x? ( asta inafara de imperiul leilor) Ca mi se pare ca pana ajungi la investitie adica sa investeasca altii in firma ta trebuie sa ai deja buisniessul pe picioare si sa fie si profitabil
-
Ma mai gandeam la ceva cold aproach + vrajeala adica merg la horbanch sau la kaufland si le zic ca vreau sa fac un soft asa si asa si daca merge bine treaba cu softu le dau 3 luni gratis de soft si bla bla bla numai sa ma lase sa vad cum functioneaza la ei partea de logistica ca sa pot sa implementez mai bine aplicatia. Sau poate il prind la vreun event pe sefu kaufland si ii fac cinste cu un suc si ii zic domnu sef de la kaufland da-ti-mi voie sa arunc o privire peste cum merge logistica la voi sa vad cu ce se manaca ca vreau sa devin milionar peste noapte =))) da ma rog cred ca o sa imi dea pass desi s-ar putea sa existe vreunu care sa si vrea sa ma lase sa ma uit macar asa ca poate ii par simpatic zic si eu.
Efectiv ma simt blocat adica vrei sa deschizi un buisniess ai idee da cum faci sa si duci treaba pana la capat ?
Ca sa faci bani ai nevoie de bani =))
Avem pe aici programatori antreprenori ?? Aveti vreun sfat? Sau singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa caut sa fac un app cat pot eu de bun si cumva sa ma chinui sa dau din coate ca sa obtin date sa reusesc sa-l fac mai eficient si poate mi-l i-a careva imi da 5000$ si ma aleg macar cu un golf 5 in timp ce tipul/tipa baga 100 000$ in idee si scoate poate de n ori investitia.
Nush ca parca e mai greu sa faci pe entrepreneur-ul decat se lauda astia pe net =)))