De ce programarea nu e chiar asa de usoara pe cat se spune?

Un băiat ce nu pare a fi foarte mulțumit de traiectoria carierei alese :slight_smile:

Păreri?

1 Like

L-am mai vazut pe baiatul acesta pe grupuri de facebook :slight_smile:

Are 16 ani, mai are de invatat multe. Primul lucru, sa isi traiasca copilaria si adolescenta asa cum trebuie. Si sa nu faca lucruri de oameni mari

Restul criticilor sunt de prisos.


Acest raspuns este valabil si pt colegul de forum care are 15 ani. :slight_smile:

2 Likes

Tipul e nemultumit pentru ca nu stie sa fie calm si sa se organizeze.

Am suportat 5 minute, cateva ganduri :

  • A inceput plangandu-se, imi e clar ca nu este pasionat de ceea ce face. Daca nici cand te apuci nu esti pasionat …
  • Merge cu lectiile nefacute la scoala, treci cum treci … zic sa-i facem o statuie pentru efortul depus - probabil intr-un an incepe sa mearga la psiholog pentru ca picat BAC-ul si nu intelege de ce
  • nu are prieteni pentru ca a fost alegerea lui sa stea doar cu ochii in computer, nu e vina programarii
  • prea multi de a trebuit sa … - i-a pus cineva pistolul la cap sa se apuce de programare ?

Eu nu știu cine a zis că programarea e ușoară… Eu m-am apucat de asta pentru că mi s-a părut interesant (comparativ cu meseria de contabil/economist dobândită prin studii), nu pentru că ar fi fost ușor (de fapt am eram conștient că e fix invers).

3 Likes

Seamana cu o incercare de discutie pe care am facut-o acum un timp, pacat ca subiectul a fost inchis, dar asta e o obisnuinta de admin abuse :)))

Judeci prea simplist si prea serios. Tu la varsta aia ce faceai?

Ce a facut el in video se cheama marketing si promovare :laughing:
Cata treaba are cu programarea ce spune el, cata pasiune sau cata programare stie el de fapt, e alta treaba. Asta nu se vede dintr-un video unde individul doar face chit-chat.

In principiu are un thumbs up de la mine :+1: pentru initiativa. E nevoie de genul asta pentru tineri, pentru comunitate la nivelul asta de tineri incepatori.

1 Like

In liceu am avut primul contact cu C# si mi-am luat si o certificare Microsoft. Dar eram entuziasmat de ceea ce faceam si nu ma plangeam in halul asta.

Am comentat serios pentru ca mi s-ar parea aiurea ca unii sa-si formeze o parere dupa ce spune pustiul asta.

2 Likes

Eu cred ca exista exemple foarte multe si foarte populare de CEO-uri unor companii foarte mari, unii chiar tineri care arata si vorbesc normal, si au prieteni.

Cum spunea chiar tu:

Deci cine e pasionat, nu se va speria oricum de filmuletul ala care mie mi s-a parut mai degraba haios.

Eu nu-l cunosc pe tanar sa-mi fac o idee mai buna in afara de faptul ca a facut un fimulet haios. Curiozitatea se naste in multe feluri si ce am facut noi cand eram tineri nu trebuie sa fie singura reteta si pentru altii.

Daca ar fi sa ma hazardez, ce as putea spune negativ despre tanar, dara fara a avea motive concrete, e sper sa nu ajunga vreun leader foarte tanar, cu calitati reale, dar nazist si de fapt trist.

1 Like

Inca ceva. Eu apreciez sinceritatea lui. Nu stiu cati inteleg ca totusi e vorba de curaj sa te filmezi pe youtube si sa-ti spui frustrarile legate de lipsa de prieteni si de faptul ca poti ajunge sa fi anti social din cauza izolarii. Nu ma regasesc in totalitate in ce spune, dar unele din sacrificii imi sunt cunoscute. Si nu sunt lucru putin.

Daca filmu asta era facut de un american ar fi avut pana cum zeci de mii de vizualzari. Chiar daca filmul este copilaros pentru ca e facut de un copil, surprinde totusi foarte bine efortul pe care-l presupune programarea. Eu inca sunt foarte pasionat dar incep sa resimt in diverse moduri uneori burn out-ul sau durerile de spate.

2 Likes

Pare să se fi întâlnit cu realitatea - sau maturitatea.
Mai toate joburile au ceva stresant, pentru că natura umană e de așa fel încât să se relaxeze când e mai ușor.

Am avut și perioada mai stresante, dar și mai ușoare. Câteodată și când e greu imi place.

Luandu-ma dupa continutul predominant al canalului sau de YT, cred ca a intrat intr-o usoara depresie de “Minecraft-tist”. Nu stiu daca un psiholog l-ar putea ajuta sa treaca peste aceasta stare de fapt. Cred ca i-ar fi mai indicat sa apeleze la una dintre psihoterapeutele alea de pe publi24. Alea sigur l-ar aduce cu picioarele pe pamant.

e ok ca spune lucrurile pe care le spune, dar este tanar si neexperimentat.
pare sa fie intr-un impas si sper sa gaseasca iesirea din el pentru ca pare sa aiba potential.
totusi, este un caz particular si atat.
generalizarea pe care o incearca… nu este plauzibila, dar este explicabila tocmai prin lipsa lui de experienta.

da, deci programarea este de rahat - copii nu se mai joacă cu mingea în ziua de astăzi, chinezii copiază tot, minecraftul este complicat când faci syncronizare de server pentru jucători și programăm ( reparăm ) buguri . Pentru 25 de euro pe oră cât câștig acum mă plâng ( copilu’ ) … dar dacă muncesc 8 ore cât un mecanic care câștigă în jur de 40 de euro pe zi, față de un chirurg care pregătește un pacient zile pentru a face o operație cu aparatură extrem de scumpă la un preț cât de cât ok, este greu cu calculele astea sincer … eu pot fi orice, și miner pe minecraft e stresant. Vă dați voi seama pe șantier când trebuie toată ziua cu lopata să faci gropi ce bine este ?

Programarea ca un robot este rea, trebuie să faci ceva nou tot timpul - și dacă riști să ai " colegi de muncă " atunci poți să îți pui ștreangul de gât. Diferența între a fi cel mai deștept și cel mai prost dintr-o clasă este de un singur pas, aia de a nu te stresa cu ce te interesează în viață - ignoranța.

Dacă alegeți să ignorați acest copil sau nu, este alegea voastră, eu nu intenționez să pun acest comentariu pe wellcode - acolo unde toți sunt plățiți să mintă că învață programare și să facă scam că în 2 - 3 ani … este și el la început.

Nu știu ce să fac acum, să fac taskuri sau să apăs X-ul din colțul monitorului și să îmi văd de treaba mea … sunt intrigat de analogiile unui copil.

Succes Antena 3 - Pro TV - Start up … etc, mă simt bine când o generație învață să își consume timpul în fața unui ecran, afectând corpul. Părinți, sunteți extraordinari.

1 Like

sufera de bagare in seama si are o nevoie puternica sa se simta important. ii trece lui, nu-l bagati in seama.

1 Like
  1. de ce atata discutie pt ranturile unui tanc care nu intelege inca motivul pt care tre sa se stearga la cur?
  2. cine spune ca-i usoara?
2 Likes

Trist sa vad atat de multa negativitate si as putea zice, si ipocrizie, la adresa tanarului.

:man_facepalming:

Daca citesc comentariile, se rezuma la “un copil rasfatat care vrea atentie”. Poate ii recomandati parintilor sa-i dea si o urecheala zdrava ca sa-i vina mintea la cap?

Desi nu-l cunosc deloc, tanarul ala doar impartaseste foarte sincer ce crede el, intr-un mod foarte onest si curajos. Sacrificiile legate de izolare si multa munca sunt reale. Tanarul nu spune ca “programarea e de rahat” sau ca se lasa batut, ci doar mai degraba expune in modul lui foarte sincer, provocarile specifice. E trist sa vad o mentalitate atat de ingusta din partea multora dintre voi.

Sunt convins ca multi de pe aici, viteji si ingamfati, nu ar fi in stare sa faca un video asemanator.

3 Likes

Ideea e să nu-ţi plângi de milă pentru propria-ţi alegere. Ai ales să fii programator, deal with it! Dacă noi ne plângem de stress, ce naiba să mai zică un medic care lucrează la Urgenţă într-un spital românesc?

1 Like

@serghei
Cred ca nu stii sa citesti sau citesti crucis, sau esti troll. Sau toate. Omul nu se plange ci isi impartaseste din opinii. Poti sa intelegi diferenta?

Si chiar daca omu’ s-ar plange, care ar fi problema? E obraznic? Si-a luat-o in cap? E o rusine sa-ti spui din probleme? E vreun cocalar care se lauda ca BMW-ul a facut pana?
Imi plezneste mintea cand vad cat de des e mentalitatea asta de a acuza si a aduce in ridicol atat de usor.
Una e sa nu fi de acord, alta e sa incerci sa ridiculizezi si sa acuzi ca cineva ca si-a luat in cap.
As vrea sa cunosc pe toti astia care se dau viteji cat de destepti si hard working sunt fiecare la job-ul lor.

Nimeni nu a vorbit despre problemele in sine vorbite de tanar, ci despre tanar cum ca si-ar fi luat-o in cap, ca si cum probleme nu sunt reale.

Ce treaba are medicul in povestea asta? Asta e solutia, sa incerci sa masori meseriile intre ele?
Cum ar fi daca as incepe sa dau exemple de medici care lucreaza si la stat si la privat si la spaga si castiga 30-000 de RON pe luna net, si doar fac consultatii, nici macar nu opereaza. Sau asistente care ajung din spagi la sume impresionante?
Ar fi o tampanie sa fac astfel de comparatii, pentru ca nu are nici o treaba cu discutia. Poate lasam politicienii sa fac astfel de dezbinari ca se pricep mult mai bine.

Trolling placut.

3 Likes