Despre ChatGPT. Oare unde va ajunge?

Ieri am avut prima experiența cu adevărat utila cu ChatGPT. Ma chinuiam jumă de ora cu o problema in ecosistemul Python* și StackOverflow, GitHub Issues, etc nu găseau fix ce trebuia. Era almost, but not quite. L-am întrebat și pe ChatGPT și boom … fix ce trebuia. Pana acum a fost o joaca sau un demo.

*uvicorn si FastAPI nu reușeau sa facă reload la File changes ca rămâneau niște websockets deschise.

2 Likes

Nu sunt de acord. Se va face mashup la nesfârșit și după fiecare iterație apare ceva nou cu care se poate continua încă câteva iterații.

Noi vedem în perspectiva unei singure iterații, pentru că nu putem anticipa cum va evolua după câteva iterații.

S-ar putea ca la un moment dat, de exemplu, să se inventeze un printer biologic care printează organisme vii capabile să execute diverse task-uri predefinite.
Cred că asta ar bătea hype-ul actual al AI.
Și tot așa la nesfârșit.

OpenAI a anunțat “plugins”.
Din punctul meu de vedere asta e un business killer pentru foarte multe produse noi.

Pentru că nu are rost să îți construiești propriul use case bazat pe chat in produs dacă marile companii își oferă serviciile direct in ChatGPT.

1 Like

Related un articol:

In ultimul video din articol arata cum se creeaza un plugin pentru ChatGPT.

Si discutia pe hackernews:

Il mai verificati dupa (codul generat de AI) sau aveti incredere by default?

Eu de obicei il citesc, nu ca să il verific, ci pur si simplu pentru cursivitate.
Si mai si știu că mai dă rateuri.

1 Like

ChatGPT tocmai mi-a demonstrat ca programeaza la fel ca un om: mi-a generat si un // TODO: ... in cod

2 Likes

da, dar raman sistemele legacy si cele cu utilizatorti captivi care nu vor avea acces la ele, asa ca nici cele dezvoltate individual in anumite conditii nu sunt inutile

1 Like
1 Like